Chipset driver ve GPU driver farkı nelerdir?

normalbiradam456

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Laptop
CPU: Ryzen 5 7535HS
RAM: 16 GB
Disk: 512 GB SSD
Arkadaşlar mesela ikisi de AMD'nin olan R5 M430 GPU ve A10 9600p CPU için ayrı driver mı indirmek lazım? Pek anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın. Kafam karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şey yok, her ekran kartının kendine özel sürücüsü vardır.
Böyle bir şey var. Harici ekran kartları dizüstü cihazlarda dahili ekran kartlarından daha performanslı olur. Ek olarak her ekran kartının kendine özel sürücüsü var evet. O konuda bir şey demedim zaten. Bu güne kadar bir kez bile Intel UHD Graphics 630 grafik kartının sürücüsünü kurmadım dizüstü cihazımda. Gerek de görmüyorum çok.

Böyle bir şey var. Harici ekran kartları dizüstü cihazlarda dahili ekran kartlarından daha performanslı olur. Ek olarak her ekran kartının kendine özel sürücüsü var evet. O konuda bir şey demedim zaten. Bu güne kadar bir kez bile Intel UHD Graphics 630 grafik kartının sürücüsünü kurmadım dizüstü cihazımda. Gerek de görmüyorum çok.
Performans konusunda bir şey demedim. Ama dahili grafik birimlerinde Windows sürümü kullanmak çözünürlüğü ve bazen masaüstü deneyimini etkiliyor.

Performans konusunda bir şey demedim. Ama dahili grafik birimlerinde Windows sürümü kullanmak çözünürlüğü ve bazen masaüstü deneyimini etkiliyor.
Mesela işlemcim için ayrı driver kurmam gerekiyor mu. Her ikiside AMD ya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı