Chipset tamiri yerine eGPU kullanmak

hmtcbn4646

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: İ5 11260H \ GPU: RTX3050 4GB GDDR6 \ RAM: 2X8GB KİNGSTON 3200MHZ \ ROM: 500GB+512GB M2SSD DELL G15 5511
Meslek
harita teknikeri
Yakın zamanda konu açmıştım laptopum donma, kasma vs. var diye kimse cevap vermemişti, servise gösterdim chipset arızası var dediler ve 1000₺ istediler.
Düşündüm de eGPU kullanmak mantıklı geldi bana. Chipset tamirinden biraz daha maliyetli oluyor elbette ama işin ucunda daha iyi performans almak var.
Chipset tamiri yaptırmadan EGPU'ya yönelmek laptopumdak donma ve kasma sorununu çözer mi? Bunu merak ediyorum açıkçası.
Acer E5 575G 58qx.
i5 7200u.
HD 620.
940MX DDR5 (arızalı olan)
8 GB 2133 RAM.
256 NVMe.
240 SATA SSD.
500 HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarı ile Thunderbolt olması lazım eğer olmazsa yeteri kadar hızlı bir veri akışı olmayacağı için drop girebilir çünkü Thunderbolt 40 gb/sn veri akış hızı sunmakta ancak sizinki farklı zaten chipset farklı GPU farklı 940MX dediğiniz donanım GPU chipset değil diye biliyorum ama dediğim gibi eGPU için Thunderbolt olması lazım yani illaki tamir ettiriceksiniz.

Arıza chipsette mi yoksa GPU da mı?

Servisdeki arkadaş chipset dedi ama ekran kartını değiştireceğiz dedi, kafam karıştı bir an, yani teknik konulardan anlarım ama bu chipset dediğimiz anakartın üzerine lehimli kare bir kart ve üzerinde GPU var, chipset değişince haliyle ekran kartıda değişiyor. Yanlış mı biliyorum.

Aynen böyle de bir sorun var, şimdilik bekliyor bakalım, eğer ki yaptırsam satacağım artık bıktım bu laptop işinden, masaüstü

Chipset ayrı bir kare GPU ayrı bir kare, Fotoğrafı atarsanız işaretlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…