Sürprizbozan İnceleme Choo-Choo Charles

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tuğra Akın

Hectopat
Makaleler
15
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 11400h Rtx 3060 6 Gb laptop
Bir oyundan illaki bir beklentiniz olur güzel hikaye iyi bir oynayış güzel grafikler veya sadece güzel mekan tasarımları veya vuruş hissiyatı.
Peki bir oyun bunlardan hiçbirini doğru düzgün yapamamasına rağmen eğlendirebilir mi?

Choo-choo charles nedir?
Yeni çıkmış bir indie yapım oyun kısa bir özet geçersek canavar bir treni öldürmemizi anlatıyor.
Ve bunu yaparken biz de bir tren sürüyoruz.

Görevler
Oyunda görevleri yaparak hurda topluyoruz bu hurdalar bizim trenimizi geliştirmemize yarıyor.
Oyunda ana görev olarak 4 tane görev var diğer görevler yan görev ama bir sıkıntı var o da.
Oyunu bitirmek için yan görevleri de yapmak zorundasınız yoksa bitmiyor spoilera girmek istemiyorum.
Ondan dolayı nedenini söylemeyeceğim oyun bütün görevlerle birlikte 3-4 saat arası sürüyor.
Ama kısa bir oyun.

Mekan tasarımları
Mekan tasarımları yok denecek kadar kötü sadece birkaç ağaç ve biraz binalardan ibaret.
Tamam indie bir oyun ama gene de birkaç.
Farklı ve değişik bölge bina yapamadınız o kadar zevksiz ve kötü bir mekan.
Tasarımı var bu oyunun en kötü yanlarından biri.

Vuruş hissiyatı-Oynanış
Oyunda gene kötü diyebileceğimiz bir vuruş hissiyatı var yani vururken üstte can barı çıkmasa.
Anlayamayacağım vurduğumu oyunda 4 çeşit silah var çoğunun hasarı ve özellikleri.
Diğerlerinden farklı çok fazla bir olayları yok ama çeşitlilik iyidir.

Karakterler-Hikaye
Oyunun hikayesi bir köydeki düzensiz ve kötülerin tarafından yönetilmesini ve bunu yaparken.
Charles'i öldürmeye çalışmamızı anlatıyor.
Karakter çok sönük karakterler sanki bana görev veren sesler gibi hissettim.
Ki oyunda karakterle konuşurken ağızları hareket etmiyor küçük bir sorun olsa da.
Bayağı sinir oldum bu olaya.

Genel
Oyun bu kadar kötü yönlere sahip olsa da kısa olmasından dolayı açıp kafa dağıtmalık bir oyun.
3-4 saat beni eğlendirdi şahsen oynamanızı veya denemenizi tavsiye ederim bu inceleme kısa oldu çünkü oyunda kısa.
Benim puanım 63/100
Metacritic 57/100
Bu arada fiyatını hak etmez

Dosya Ekleri

• Choo_Choo_Charles.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
3-4 saat gibi kısa sürede biten bir oyun için 190 tl çok iddialı bir fiyat.
Bu kadar para vereceğime göre beni çeşitliliğe boğması gerek değil mi?
Ama bu oyun gerçekten olmamış,ilk trailerini izlediğim zaman acaba kült olacak indie korku oyunu mu geliyor demiştim, çünkü fragman biraz süslü idi ve oynanışa dair tahminlere sokmuştu.
Ama aldanmamak gerek,oyun kesinlikle parasını hak etmiyor.

Oyunu oynamadım ama görmüştüm. Sizin anlattıklarınıza da bakılırsa pek güzel bir oyuna benzemiyor. Zaten ben böyle oyunları da sevmeyen biriyim. Bunu alacağıma Left 4 Dead veya üstüne biraz daha koyup RE: Village alırım daha iyi.

1 youtuber/dev'in yaptıdığı oyun, bence 1 kişinin yapımına göre fena değil. Eski kurdan olsa 20-30TL fiyatında çıkardı o zaman tadından yenmezdi, ama biliyorsunuz ki Steam Kurları güncellendi. Artık Indie'ler 140-190TL aralarında çıkıyor yine de 20 dolarlık oyunları 10 dolara alsak bile ülkemiz de değmiyor bu fiyatlara. Şahsen 190TL verilmez bu oyuna videolarını izleyin geçin çok merak ediyorsanız.

Son düzenleme:

1 kişinin yaptığını sizden öğrendim 1 kişinin yapmasına göre gayet güzel fakat dediğiniz gibi fiyatı çok uçuk.

1 kişinin yaptığını sizden öğrendim 1 kişinin yapmasına göre gayet güzel fakat dediğiniz gibi fiyatı çok uçuk.

Dev'in YouTube kanalı: https://www.youtube.com/@TwoStarGames
Oyunun yapım aşaması filan var girip bakabilirsiniz.

Ayrıca dediğim gibi oyun çıkarmaktan çok bence kendi YouTube kanalı büyütmek için yapılmış bir oyun eski videolarına bakabilirsiniz, 4-5k izlenirken cho-cho charles ile milyonlara ulaşmış.

+ Ciddi bir oyundansa daha çok meme haline gelmiş bir oyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…