Çözüldü Chrome açınca sistem reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tcey17

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim: MSI B450 Tomahawk Max anakart DDR4, 3000 MHz 2x8 Adata RAM ve R5 5600X işlemci, RX570 ekran kartı ve FSP Hydro 600 600W 80+ Bronze ATX Power Supply vardı. Sonrasında RX7700 XT ekran kartı aldım.

Yeni ekran kartı gelince eski kartı söküp yeniyi taktım.
Sonrasında bilgisayarı açtım ama ekran görüntü gelmedi. Birkaç forumda RAM'leri çıkartıp tekrar bağlanınca sorunun düzeldiğini yazmışlardı. Ben de o şekilde söküp taktım ekrana görüntü geldi. Şu an sadece Google Chrome açıldığında reset atıyor. O da her zaman değil bazen. Bazen de önce görüntü gidiyor anakartta kırmızı ışık yanıyor sonrasında reset atıyor. Şu an Edge açtım sorun yok gayet rahat çalışıyor. Oyunlarda hiçbir zaman reset atmadı. PUBG Ultra ayarlarda saatlerce oynadım kapanmadı. Edge ile açıyorum kapanma olmuyor. Ama Google Chrome açtığımda zaman zaman kapanma yapıyor. Bana kalırsa RAM'lerle alakalı bir sorun yaşıyorum gibi. Chrome aşırı RAM tüketen bir tarayıcı bir anda açıldığında RAM konusunda sorun yaşayıp kapanma yapıyor olabilir mi? Desteklerinizi rica ederim. Çok teşekkürler şimdiden herkese.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar,
Sorunum çözüldü. İleride bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlar olabileceği için buraya eklemek istedim. Sorun tarayıcılarda bulunan bir ayarın açık olmasından kaynaklanıyormuş. Ayarı kapalı konuma aldığımdan bu yana bilgisayar reset atmadı. "kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" bu ayarı Chrome'dan kapattım ve sorun kalmadı.

1726599655591.png
Yeni model UEFI BIOS bu konularla ilgileniyor mu? Ekran karti kutusunda USB sürücüsü de geldi mi? Bu konulara dikkat gerekiyor!

Ne demek istediniz tam olarak anlayamadım. Ekran kartı kutusundan USB sürücüsü çıkmadı. Ayrıca başka tarayıcılarda da aynı sorun oluyormuş onu da tecrübe ettim.

Merhaba arkadaşlar,
Sorunum çözüldü. İleride bu şekilde sorun yaşayan arkadaşlar olabileceği için buraya eklemek istedim. Sorun tarayıcılarda bulunan bir ayarın açık olmasından kaynaklanıyormuş. Ayarı kapalı konuma aldığımdan bu yana bilgisayar reset atmadı. "kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" bu ayarı Chrome'dan kapattım ve sorun kalmadı.

1726599655591.png

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı