Chrome alternatifi olarak en iyi web tarayıcısı nedir?

alikorkmaz1

Femtopat
Daha fazla  
Google Chrome dışında bir web tarayıcısı aramaktayım. Bu aralar Firefox kullanmaktayım. Firefox açık kaynak kodlu ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından yapıldığı için bu tarayıcıyı kullanarak onlara destek olmak hoşuma gidiyor. Firefox dışında böyle kullanabileceğimiz güzel tarayıcılar var mı güvenlik açısından iyi olan. Opera'yı da denemek.
İstiyorum. Sanırım Opera Norveç'te kurulmuş fakat yakın zamanda Çinli bir şirkete satılmış ama Opera'nın hangi ülkeye ve şirkete ait olduğu konusunda internette kesin bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. Firefox Opera gibi Google hegemonyası dışında bulunan güzel tarayıcılar önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Mobil mi yoksa PC mi? Eğer mobil ise Duck Duck Go'yu, Brave'i, Ecosia'yı veya Vivaldi'yi deneyebilirsiniz.

PC'de ise Brave'i, Ungoogled Chrome'u, Waterfox'u ve Vivaldi'yi kullanabilirsiniz.

Lakin neden Firefox kullanmak istemediğinizi tam anlamadım. Google hegemonyası mı var Firefox'ta? Nasıl oluyor bu?

Opera Google hegemonyası dışında sayılmaz, Chromium tabanlı çalışıyor ve aslında günümüzdeki birçok tarayıcı böyle, Vivaldi, Brave, Microsoft Edge vb. tarayıcılar var bunlarda Chromium tabanlı ancak bu tabii Google'a bağımlılar demek değil, Chromium olmayan bir tarayıcı istiyorsan çok az sayıda var, dediğiniz gibi Firefox bunlardan bir tanesi, Epiphany diye bir tarayıcı var ancak sanırım Windows desteği yok ve birçok sitede sorun yaşatıyor. Firefox'un üstüne geliştirilmiş tarayıcılarda var, Librewolf, Waterfox gibi. Ungoogled Chromium diye bir Chromium sürümü daha var bütün Google hizmetlerinden arındırılmış ve sanırım Chromium'da olmayan bazı güvenlik yamalarını da içeriyor ancak DRM desteği eksikliğinden ötürü bazı DRM korumalı sitelere girmekte sorun yaşıyorsunuz.

Bence Opera GX kullanışlı interneti ve bilgisayarının bileşenlerini ne kadar kullanabileceğini sınırlıyabiliyorsun.

Ben ilk sürümünden itibaren FF kullanıyorum. Devletimizin zorunlu kıldığı bazı internet sitelerine girmek haricinde hiç başka Browser ihtiyacım olmadı.

Ben Brave kullanıyorum gayet güzel ve stabil istersen sana reklam bildirimi yollayarak BAT kazanabiliyorsun.

Ben Opera GX kullanıyorum gayet memnunum. Başta sadece kendinden AddBlock ve VPN var diye kullanıyordum kullanmaya başladıktan sonra değiştiremedim açıkçası. Soldaki Araç çubuğu özellikle benim çok işime yarıyor. Tek sıkıntısı Discord üzerinden pencere paylaşımı yapamıyorsun en başta, siyah ekran oluyor fakat internette çözümleri var.
VPN'i milli maçları seyretmek için kullanıyorumdum Almanyada nedense Türkiyenin maçları şifreli yayınlanıyor en azından ben sitesinden girip izleyemiyorum VPN olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…