Chrome gizli sekmede arama geçmişini kaydediyor

HavlayanLama

Hectopat
Chrome'de mesela bugün gizli sekmeden Technopat diye bir arama yaptım. Gizli sekmeyi kapatıyorum sonraki gün tekrar atığımda bu ekranda t harfine bastığımda Technopat'i mavi renkli yani daha önce arattığım anlaşılıyor. Bu tüm aramalarda böyle a harfine basınca a ile başlayan tüm aramalar gözüküyor. Bunu kapatmanın bir yolu var mıdır? Ve neden böyle? Gizli sekmenin amacı bunları kaydetmemek değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome bunun için bir kapatma ayarı sunuyordu. Ama tamamen kaldırdı. Şahsen bu geçmişi göstermeyen Brave, Firefox, Edge gibi tarayıcılara geçmenizi öneririm.

Bu sorunu çözmenin tek yolu, normal tarayıcı geçmişini temizlemektir. Ama gizli sekme ile alakası olduğunu sanmıyorum. Normal tarayıcıdan girdiğiniz aramalar gözükecektir.
Dediğim gibi geçmişi temizleyip, normal tarayıcıdan arama yapmadan gizli sekme ile test edin. Büyük ihtimalle geçmiş aramaları görmeyeceksiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı