Chrome'de mesela bugün gizli sekmeden Technopat diye bir arama yaptım. Gizli sekmeyi kapatıyorum sonraki gün tekrar atığımda bu ekranda t harfine bastığımda Technopat'i mavi renkli yani daha önce arattığım anlaşılıyor. Bu tüm aramalarda böyle a harfine basınca a ile başlayan tüm aramalar gözüküyor. Bunu kapatmanın bir yolu var mıdır? Ve neden böyle? Gizli sekmenin amacı bunları kaydetmemek değil mi?
Chrome bunun için bir kapatma ayarı sunuyordu. Ama tamamen kaldırdı. Şahsen bu geçmişi göstermeyen Brave, Firefox, Edge gibi tarayıcılara geçmenizi öneririm.
Bu sorunu çözmenin tek yolu, normal tarayıcı geçmişini temizlemektir. Ama gizli sekme ile alakası olduğunu sanmıyorum. Normal tarayıcıdan girdiğiniz aramalar gözükecektir.
Ziyaret ettiÄiniz web siteleri tarama geçmiÅinize kaydedilir. Chrome'da tarama geçmiÅinizi kontrol edebilir veya silebilir ve ilgili aramaları bulabilirsiniz. Oturum açtıysanız ve geçmiÅiniz Google He
support.google.com
Dediğim gibi geçmişi temizleyip, normal tarayıcıdan arama yapmadan gizli sekme ile test edin. Büyük ihtimalle geçmiş aramaları görmeyeceksiniz.