Çözüldü Chrome, Google "/pq"ya yönlendiriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

animloss

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar,
Google Chrome kullanıyorum ve üstteki arama çubuğundan herhangi bir arama yaptığımda arama sonuçları bu şekil gözüküyor:
1707667706832.png

Aynı zamanda google.com'a girdiğim zamanda da beni otomatik olarak "google.com/pq/" ya yönlendiriyor:
1707667711261.png

Ara ara karşılaştığım bir sorun olduğu için tam olarak çözülüp çözülmediğinden emin değilim. Antivirüs taraması yaptım, Chrome'un varsayılan arama motorunu kontrol ettim ve sıfırladım. Acaba bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Şu an yapınca olmuyor mesela. Ama dün yaptığımda da oldu, bugün de oldu. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
Eklentilerimin tümünü devre dışı bırakıp denedim ve şu an bir sıkıntı yok. Sanırım eklentileri tek tek açıp buna sebep olan eklentiyi tespit edeceğim.

Güncelleme: Eklentilerimin tümünü devre dışı bırakıp etkinleştirince herhangi bir sorun olmadı. Şu anda eklentilerimin hepsi açık ve bir sorun yok ama tamamen çözülüp çözülmediği konusunda emin değilim.

Ufak bir araştırma sonucu bu sorunun "No ads for YouTube" ve "Enable Copy-Paste & Right-Click Mouse" eklentilerinin ortaya çıkardığını öğrendim. YouTube eklentisi bende yoktu ama bazı sağ tık ve kopyalama engellemelerini kaldırmak için kullandığım "Enable Copy-Paste & Right-Click Mouse" eklentisini bu sorun sebebiyle kaldırdım. Şu anlık sorunu çözmüş gibi gözüküyorum. Eklentinin inceleme sayfasında benimle aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da mevcut. Link bıraktım, kontrol edebilirsiniz.

1707670137497.png

1707670203893.png

1707668184557.png

1707668173899.png

Resimdeki URL'lere ulaşılmıyor. Muhtemelen doğru gibi gözüken dolandırıcı site. Virüs bulaşmış olabilir.

Ki bu Google tasarımı daha çok modern olmayan cihazlarda oluyor.

Eki Görüntüle 2113718

Eki Görüntüle 2113717

Resimdeki URL'lere ulaşılmıyor. Muhtemelen doğru gibi gözüken dolandırıcı site. Virüs bulaşmış olabilir.
1707668325822.png

Hocam işin ilginç tarafı, URL'ye ben de doğrudan erişemiyorum. Anca google.com'a girdiğimde yönlendirme yaparsa giriyor. Domain Google'ın asıl domain, dolandırıcı bir site olduğunu sanmıyorum ama bilgisayara kurulu olan bir uygulama, kendi phishing sitesini bu domain üzerindeymiş gibi gösterip yayınlayabilir mi, o konuda bilgim yok.

Hocam ayarlardan arama makinesini google veya bing yapin belki duzelir
Eki Görüntüle 2113729
Dediğim gibi hocam, arama motorunu kontrol ettim. Google gözüküyor. Hatta değiştirilmiş olma ihtimaline karşı sıfırladım da. Sorun çözülmedi.

Eki Görüntüle 2113718

Eki Görüntüle 2113717

Ki bu Google tasarımı daha çok modern olmayan cihazlarda oluyor.
Hocam, google.com/pq/ yapınca oluyormuş. Az önce farkettim. Sondaki / da eklemeniz gerekiyor. Bi' kontrol eder misiniz?

Hocam, google.com/pq/ yapınca oluyormuş. Az önce fark ettim. Sondaki / da eklemeniz gerekiyor. Bi' kontrol eder misiniz?

URL'de pek fark etmez bu durum. Denedim ve hala böyle bir linke ulaşılamıyor.

Eklentilerimin tümünü devre dışı bırakıp denedim ve şu an bir sıkıntı yok. Sanırım eklentileri tek tek açıp buna sebep olan eklentiyi tespit edeceğim.

Güncelleme: Eklentilerimin tümünü devre dışı bırakıp etkinleştirince herhangi bir sorun olmadı. Şu anda eklentilerimin hepsi açık ve bir sorun yok ama tamamen çözülüp çözülmediği konusunda emin değilim.

Ufak bir araştırma sonucu bu sorunun "No ads for YouTube" ve "Enable Copy-Paste & Right-Click Mouse" eklentilerinin ortaya çıkardığını öğrendim. YouTube eklentisi bende yoktu ama bazı sağ tık ve kopyalama engellemelerini kaldırmak için kullandığım "Enable Copy-Paste & Right-Click Mouse" eklentisini bu sorun sebebiyle kaldırdım. Şu anlık sorunu çözmüş gibi gözüküyorum. Eklentinin inceleme sayfasında benimle aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da mevcut. Link bıraktım, kontrol edebilirsiniz.

1707670137497.png

1707670203893.png

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı