Chrome kullanırken siteler donuyor

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
Gayet güçlü bir işlemci ve ekran kartına sahip olmama rağmen tarayıca gezinirken bazen takılmalar yaşıyorum. Siteden siteye değişiyor ancak çoğu sitede bunu yaşıyorum. Özellikle sayfada bir değişiklik olduğunda.

Neyse, normalde bunu problem etmiyordum ama geçen günlerde Zen Browser'ı indirdim. Firefox tabanlı olmasıyla mı alakalı bilmiyorum ancak normal tarayıcımda yaşadığım o takılmalar vs. hiçbirini Zen Browser'da yaşamıyorum. İşin garip yanı Firefox'da da bu bahsettiğim takılmalar oluyor. Sadece Zen Browser'da olmuyor ve Zen Browser'da siteler çok akıcı hissettiriyor. Çok fazla eklenti de kullanmıyorum, niye böyle bir sorunla karşılaşıyorum sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim kendi bilgisayarımda Chrome ve Firefox yüklü. Firefox kullanıyorum ama Firefox'dan tek şikayetim RAM kullanımı yüksek. Ondan dolayı olabilir. Benim Chrome temiz tertemiz sadece 1 eklenti kurulu ama bu sefer de Chrome işlemciyi kullanıyor çok fazla. Firefox 1200 MB RAM kullanıyor. Biri işlemci biri RAM canavarı. Brave deneyebilir misiniz? Brave'de az kullanıyor diye biliyorum. Ayrıca sistem özelliklerinizi yazar mısınız?

Hocam benim kendi bilgisayarımda Chrome ve Firefox yüklü. Firefox kullanıyorum ama Firefox'dan tek şikayetim RAM kullanımı yüksek. Ondan dolayı olabilir. Benim Chrome temiz tertemiz sadece 1 eklenti kurulu ama bu sefer de Chrome işlemciyi kullanıyor çok fazla. Firefox 1200 MB RAM kullanıyor. Biri işlemci biri RAM canavarı. Brave deneyebilir misiniz? Brave'de az kullanıyor diye biliyorum. Ayrıca sistem özelliklerinizi yazar mısınız?
Brave eskiden kullanıyordum tekrar denedim ama dediğim gibi hiç birinde Zen'de olduğu gibi bir akıcılık yok, anlayamadım sebebini. R5 5600 RTX 4060 Ti ve Fury Beast 2x16 GB RAM kullanıyorum.

Hocam çok fazla eklenti uzantı yüklediyseniz çakışmarından dolayı yavaşlıyor olabilir.
Dediğim gibi eklentisiz tarayıcı Brave ve Firefox gibi tarayıcılarda da yaşıyorum bu problemi. Eklentilerle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten işlemcim ve ekran kartım yeterince güçlü, 3-5 eklentiyi kaldıramayacak durumda olduğunu zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı