Cihazda ElementaryOS kurulu. Chrome kurdum ve sonrasında başka bir şey yüklemek istesem aşağıdaki hatayı alıyorum. Ayrıca uygulamanın ikonu da yok.
apt --fix-broken install desem de başka hatalar veriyor.
Onun sebebi ise genellikle sudo dpkg -i dosya.deb komutu ile program kurulduktan sonra bağımlılıkları kurmak için sudo apt install -f kullanılmaması oluyor. Ben artık iki komutla program kurmamak için sudo apt install ./dosya.deb yazıyorum daha pratik oluyor.
Aslında bozuk paket yok, bahsettiğim veya benzer sorunlar için bir uyarı biçimidir.
Tam devam ediyordum @Kerem00 arkadaşımız zaten benim yazacağımı yazmış.
Onun sebebi ise genellikle sudo dpkg -i dosya.deb komutu ile program kurulduktan sonra bağımlılıkları kurmak için sudo apt install -f kullanılmaması oluyor. Ben artık iki komutla program kurmamak için sudo apt install ./dosya.deb yazıyorum daha pratik oluyor.
Doğrudur belki 12-13 yıldır .deb bir dağıtım kullanmadım. Hatırlamıyorum aslında sorunların nasıl çözüldüklerini. Tek gördüğüm burada ve üye olduğum Telegram kanallarında insanların sürekli APT ile ilgili sorunlardan yakınması.
Doğrudur belki 12-13 yıldır .DEB bir dağıtım kullanmadım. Hatırlamıyorum aslında sorunların nasıl çözüldüklerini. Tek gördüğüm burada ve üye olduğum Telegram kanallarında insanların sürekli APT ile ilgili sorunlardan yakınması.
Dediğim gibi, düz DPKG ile kurarsanız bağımlılıkları kurmuyor. DPKG'nin öyle bir amacı yok çünkü. APT ile DEB dosyası kurabiliyorsunuz, bu şekilde kurunca bağımlılıkları da kuruyor.
Dediğim gibi, düz DPKG ile kurarsanız bağımlılıkları kurmuyor. DPKG'nin öyle bir amacı yok çünkü. APT ile DEB dosyası kurabiliyorsunuz, bu şekilde kurunca bağımlılıkları da kuruyor.