Chrome OS nasıl yüklenir?

nacaralivac

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i5 8265U
NVIDIA GeForge MX110
8GB RAM
Lenovo Thinkpad
Meslek
Photographer , Graphic Designer
Öncelikle kolay gelsin. Dün Windows kurmayı düşündüğüm Intel Celeron N2830 işlemcisi olan cihaza Chrome OS kurmayı düşünüyorum. Sizce rahat çalışır mı? yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google Chrome'u indirin uzantılar kısmından Chrome OS kurtarma uzantısını yükleyin oradan da flash belleğe Chrome OS u yüklersiniz.

Mantıklı olur hocam, kurabilirsiniz.

ChromeOS kapalıdır ve her bilgisayarda çalışması adına ayrı bir distrosu oluşturulmuştur. Aynı performansı yakalayamama şansınız olduğunu belirteyim. Kurulum için video bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben eski laptopa chromeOs kurmuştum çok rahatlatmadı açıkcası. Daha hafif dağıtımlar düşünebilirsin.

Chrome OS yerine bir Linux distrosu kurmak da tercih edilebilir.

sağolun hocam teşekkürler ayrıca windows 7 kurduğum halde cihaz işlemciyi %100 kullanıyordu linux kursamda günlük kullanmak için mantıklı değil ve hiç kullanmayan biri için sıkıntı inşallah rahat çalışır

Chrome OS yerine bir Linux distrosu kurmak da tercih edilebilir.
hocam sadece windows kullanmış sadece web de gezen günlük bir kullanıcının linux u rahat kullanabileceğini sanmıyorum

2 fiziksel 2 sanal çekirdeğe sahip baz frekansı düşük bir işlemciniz var. Günümüz teknolojisine ayak uydurtmak zor olacaktır. Şansınızı deneyin, olmazsa daha hafif distrolar için konu açın yardımcı olunur size.

Maalesef bundan önce açtığım konuda hiç cevap alamadım ama duruma göre bakacağım ve chormebooklarda genellikle N2840 veya N4000 gibi işlemciler kullanılıyor N2840'ta çalışan işletim sistemi 2830 dada çalışır diye düşünüyorum aralarındaki far sadece Boost GHz.

ayrıca hocam videoda kurulum sırasında disk biçimlendirme kısmı olmadığı söyleniyor ozaman nereye kuracak bilgisayarın dahili depolamasına kurarsa windows u silip mi kuracak

Son düzenleme:
Öncelikle kolay gelsin. Dün Windows kurmayı düşündüğüm Intel Celeron N2830 işlemcisi olan cihaza Chrome OS kurmayı düşünüyorum. Sizce rahat çalışır mı? yardımcı olursanız sevinirim.
ChromeOS kurulmaz.
ChromeOS Flex kurabilirsiniz ama bu sürüm android desteği içermez.
Kurulum videolarını izleyebilirsin.

Detaylı incelemedim ama dual boot olacak şekilde yanına kurabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…