Chrome Şifreler Bölümünü Şifreleme

Makaleler
3
Chrome Şifreler Bölümünü Şifreleme yapılabiliyor mu? Öyle ki her şeyimiz artık tarayıcı hafızasında saklanıyor. Özellikle bu tarayıcıya ulaşabilen kişiler tüm şifrelerin dökümantasyonunu yapabilme olasılığına sahip oluyorlar. Biz, sadece bu tarayıcılarda şifreler bölümüne girişi şifreleyebilir miyiz? Tarayıcıyı şifreleyen uygulamalar var ama bu bize her defasında tarayıcıyı şifreyle açmaya zorluyor, benim istediğim sadece tarayıcıda şifreler bölümüne girmeyi kısıtlamak.

Windows'un şifreli olması gerekmiyor. İçerisinde bir hesap bulunuyorsa otomatik atama yapıyor zaten. Örneğin; outlook hesabım pc'de açık. Açılış şifresi istemesin diye şifreyi kapattım. Ama Chrome şifre gösterirken açılış şifremi talep ediyor.

Bilgisayarda bir hesap olup olmadığından emin olun.

Windows'un şifreli olması gerekmiyor. İçerisinde bir hesap bulunuyorsa otomatik atama yapıyor zaten. Örneğin; outlook hesabım pc'de açık. Açılış şifresi istemesin diye şifreyi kapattım. Ama Chrome şifre gösterirken açılış şifremi talep ediyor.

Bilgisayarda bir hesap olup olmadığından emin olun.
Hesaptan kastınız nedir? Zaten ya Yerel hesap Adminisrator olur ya konut hesap olur zaten. Kişisel bilgisayar kullanıyorum, yerel hesap administrator olarak olarak. Başka bir ayar kısmı var mı?

Aslında bunu Chrome yapması gerekirdi. Koskoca firma, program içindeki şifreler bölümüne şifre koymayı akıl edememiş. Karşıdaki kişi art niyetli olsun olmasın, pc ulaşan herkes iki tıkla tüm internette kullandığınız şifrelerin görüntüsünü alabilir. Bu iş için acaba ücretsiz, harici bir program var mıdır? Chrome kilitlemek çözüm değil, Outlookta pek kullanılan bir şey değil. Ben bu şifrelerin güvenliğini sadece Windowsa şifre konulduğunda gördüm. O zaman windows açıldıktan sonra bile Chrome şifrelere girmek istediğimizde Windows şifresini istiyor. Lakin pc şifrelemekte herkesin işine gelen bir şey değil. Bu işin içinden çıkamadım bir türlü. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı