Chrome ve Discord çöküyor, mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Ghost SPECTRE

Hectopat
RAM
Forza CL15 3000 MHZ (2666 da çalışıyor XMP ile) 8 GB X 2
SSD veya HDD modeli
Western blue 250 GB m2, Kioxia 250 GB sata, ve hdd
Ekran kartı
Gigabyte rx570 4gb
Anakart
H410 m-a pro
İşlemci
i3 10100f
Son günlerde iyice şiddetini arttırdı. Arkada bir şey açık olsun olmasın bir sekme olsun veya 4 sekme olsun fark etmeyen bir şekilde Discord çöküyor ve otomatik olarak resetleniyor. Sürekli Chrome sekmeleri çöküyor. Tekrar açmaya çalıştığımda tekrar çöküyor zorladığımda ise mavi ekran veriyor. Bilgisayarı açıyorum ve döngü tekrarlanıyor. Bir ara birkaç kere resetlendi PC ondan dolayı Windows açılamadı bile. Chrome sayfaları düzgün çalışıyor bu sefer de AdGuard falan kilitleniyor, çöküyor. Bazen oyunlar da çöküyor. RAR dosyalarını falan düzgün bir şekilde RAR'dan çıkaramıyorum hata veriyor. Bu sorunları genel olarak her zaman yaşamış olsam da eskiden bu kadar sık olmazdı, son zamanlar da yeni bir RAM daha alarak 8 GB yaptım ondan sonra iyice artmaya başladı. Minidump dosyaları aşağıda var yardımcı olursanız çok sevinirim. Format at demeyin bu arada onu ben de biliyorum :D en azından YKS'ye kadar götürse beni yeter. Ondan sonra atacağım...

Minidump: minidump.rar

1685051921985.png

1685051915691.png

Son düzenleyen: Moderatör:

2. maddeyi yapın siyah ekran sorunu diye başlıyor. Sorununuz çözülmeli ayrıca RAM'leri neden 3000 MHz değil de 2666 MHz kullanıyorsun.

2. maddeyi yapın siyah ekran sorunu diye başlıyor. Sorununuz çözülmeli ayrıca RAM'leri neden 3000 MHz değil de 2666 MHz kullanıyorsun.
Yaptım, bakalım düzelecek mi geri dönüş sağlarım. İşlemci en fazla 2666 MHZ destekliyor

Sorun belleklerle alakalı gözüküyor, Memtest86 ile test yapıp sonuçları paylaşın.
Tamamdır yapacağım en kısa zamanda

Sorun belleklerle alakalı gözüküyor, Memtest86 ile test yapıp sonuçları paylaşın.
hocam durumlar kötü galiba dolandırıldım...
1685111422137.png
1685111449787.png
1685111470962.png

ikinci aldığım ve ikinci elden aldığım ram golden key falan diyor neo forza değil.

Mesaj yazmaya çalışırken sürekli mavi ekran yiyorum bu mesaj zar zor ulaşıyor, 2. elden almayın aldırmayın Türkiye dolandırıcı çukuru oldu düşen yanıyor. Mecburen çıkaracağım ram'i, benimde vicdanım olmasaydı satardım birine kakalardım fakat yapamayacağım. Yandı para...

Son düzenleme:
Gold Key yazmasında bir sorun yok çünkü Gold Key Technology yüksek ihtimalle Neo Forza'nın tedarikçilerinden biri veya ortak/yan firmalarından biri. Neo Forza'nın sitesine girdiğinizde görebilirsiniz. İkinci el aldığınız RAM'i aratınca genelde bolca Rusça / Çince görüyoruz. Farklı bölgelere farklı tedarik zincirleri, satış ve pazarlama planları yapılıyor, doğal olarak farklı firma ismi kullanılmıştır.

Yine de sahte olup olmadığına bakabiliriz. CPU-Z indirip SPD kısımlarındaki slotlardan yeni RAM'i bulup bilgilerini ekran görüntüsü olarak atar mısınız?

cpuz-ram.gif

msedge_CnLXgV8dNO.png

Tüm bunlar bir yana, evet bozuk RAM satın almış olabilirsiniz. Konuya tam olarak bakamadım sadece Gold Key konusunu görünce ekleme yapayım dedim.

Zaten model numaraları da uyuşmuyor gördüğünüz gibi, tamamen aynı değil yani. Aynı RAM'i almak veya elinizdekini satıp kit şeklinde 2x8 GB RAM almak çok daha mantıklı olurdu.

Son düzenleme:
Gold key yazmasında bir sorun yok çünkü Gold key Technology yüksek ihtimalle Neo Forza'nın tedarikçilerinden biri veya ortak/yan firmalarından biri. Neo Forza'nın sitesine girdiğinizde görebilirsiniz. İkinci el aldığınız RAM'i aratınca genelde bolca Rusça / Çince görüyoruz. Farklı bölgelere farklı tedarik zincirleri, satış ve pazarlama planları yapılıyor, doğal olarak farklı firma ismi kullanılmıştır.

Yine de sahte olup olmadığına bakabiliriz. CPU-Z indirip SPD kısımlarındaki slotlardan yeni RAM'i bulup bilgilerini ekran görüntüsü olarak atar mısınız?

Eki Görüntüle 1794333

Eki Görüntüle 1794335

Tüm bunlar bir yana, evet bozuk RAM satın almış olabilirsiniz. Konuya tam olarak bakamadım sadece Gold key konusunu görünce ekleme yapayım dedim.

Zaten model numaraları da uyuşmuyor gördüğünüz gibi, tamamen aynı değil yani. Aynı RAM'i almak veya elinizdekini satıp kit şeklinde 2x8 GB RAM almak çok daha mantıklı olurdu.

Hocam RAM'leri ayrı ayrı teste koyunca yeni aldığımın değil ilk aldığımın mem86 testinden geçemediğini gördüm. Durumlar daha da garipleşti. Slot kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çünkü 1. slota 2. aldığım RAM'i taktığımda PC açılmadı, parçalar çalıştı fakat ekran gelmedi. 2. slota taktığımda açıldı ve testi yaptığımda hiçbir hata almadım. Birinci RAM'i (bozuk olan) 2. slota takıp bir de öyle test yapacağım bakalım ne olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı