Chrome vs. Edge

Hava için "Ram limitleyici" , "Reklam engelleyici" , "VPN" gibi şeyler gösteriyorlar.Fakat verileriniz güvende değil.Aşırı güvenliksiz bir tarayıcı.
Onlar da düzgün çalışmıyor bile. Çalışsa bile çöp bir tarayıcı.
Microsoft Egde, chromium tabanı kullanıyor buna benzer olarak opera chromium tabanı kullanır durumda. Chromium daha fazla RAM tüketir. Firefox Mozilla kendi tabanı var.
Firefox en çok RAM yiyen tarayıcılardan birisidir. Edge sadece 300 MB yiyor kaç sekme açıldığında bile.

İyi yaptınız. Saçma sapan Çin işi program daha. Videoyu kaydırmışsın, yandan Instagram açmışsın. Ne yapalım ki biz bunu? İnsanları Opera'ya çekme stratejisinden başka bir şey değil.

Hocam iyi güzel de Edge çok karışık mesela şu haberler kısmını nasıl kapatacağız. Reklam engelleme varmış bulamadım. Nereden Yandex'i iptal edebilirim onu da bulamadım.

Edge ama Chrome vazgeçilmez.

Hocam iyi güzel de Edge çok karışık mesela şu haberler kısmını nasıl kapatacağız. Reklam engelleme varmış bulamadım. Nereden Yandex'i iptal edebilirim onu da bulamadım.
Başta ben de bulamamıştım ama yardım edeyim size. Haberleri şuradan ayar çekerek kapatabilirsiniz:

Google'a çevirmek için de şöyle:

Ayarlara girip Gizlilik... kısmının en altına iniyorsunuz. Adres çubuğu ve arama yerine basınca zaten görürsünüz direk.

Bende menmun değilim çünkü mavi ekran verdiriyor ve mavi ekran sorunlarını inceledim ve OperaGX.exe diyor.

Evet ve zaten Opera o kadar az RAM kullanmıyor hatta oyuncu tarayıcısı dedikleri tarayıcının bile kullanımı normal Edge'den yüksek.

Teşekkür ederim Edge kullanmaya alışacağım o zaman. Ama arama motoru olarak Yandex kullandırtıyor bunun çözümü var mı? Yandex'i sevmiyorum.

Arkadaşlar, sizce Google Chrome'mu daha iyi yoksa Microsoft Edge'mi? Hangisi kullanılmalı? Nedenleriyle yazarsanız sevinirim.
Chromium veya firefox öneririm. Niye derseniz Edge ve Google chrome yaptığınız aramaların hepsini sunucularında depoluyor. Bunu hesap ayarlarından girip kapatabiliyorsunuz ama bence aramaları depolayan birisi sizin aradığınız şeyleri de görüyordur ve depolamayı neden bıraksın? Sonuçta aramalardan illa ki bir reklam gelirleri vardır. Detaylı olarak gizlilik hakkında burada yorum yapmak istemiyorum ama ufak bir gizlilik ile ilgili araştırma yaparak google chrome ve edgeden kurtulabilirsiniz . Bu arada google servisleri diğer sitelerde de izliyor .
Cover Your Tracks Buyurun test edin.

Chrome kullananlar neden Opera'yı bu kadar sevmiyorlar. Edge'den Opera'ya geçtim gayet memnunum. Sadece soldaki çubuk ve kişiselleştirilmiş haberleri için bile kullanılır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…