Çok uzun yıllardır Chrome kullanıyorum. Güvenli ve sade. Ama gizlilik konusunda başarısız. Evet Google bir reklam firması, ama bu kadar abartması bazı insanları tedirgin ediyor. Google tekelliği, spyware dayatmaları yüzünden bir süredir Chrome kullanmıyorum. Chrome'un sadeliğini bırakamayıp Ungoogled-chromium kullanmışlığım oldu. Ama o da abartı bir paranoyaydı.
Brave kullandım, gizlilik odaklı olmasına rağmen onun da bu konuda fireleri vardı. Ayrıca zaman zaman yavaş çalışabiliyordu, stabilite olarak problemliydi; en azından benim makinemde.
Chrome'dan sonra şu an Edge ve Firefox kullanıyorum. Aslında Edge de büyük bir spyware. Google yerine Microsoft'a veriyoruz bilgileri. Ama güzel arayüzü, hızı ve stabil oluşu hoşuma gidiyor.
Firefox'u da tamamen özel işler için kullanıyorum. Telemetrisini, gereksiz özelliklerini vs. kapatıyorum ve oldukça gizli ve güvenli bir tarayıcı haline geliyor.
Telefonda ise eklenti desteği (uBlock Origin vs.) ve hızlı olması sebebiyle Kiwi Browser kullanıyorum.