Chrome VS Vivaldi

Mozilla'ya tapan birisi yok. Eğer @531340'nın dediği gibiyse Mozilla, Firefox'u daha ulaşılabilir ve optimize kılmak için bazı anlaşmalar yapıyor. Bu firmaları boykot da edebilirdi, peki kime ne fayda sağlardı?

Google'nin gelirini çok büyük miktarda azaltıyor Firefox olay bu düşmanına yardım etmesi normal mi?

Google'nin gelirini çok büyük miktarda azaltıyor Firefox olay bu düşmanına yardım etmesi normal mi?

Ortada böyle bir "düşmanlık" yok ki. Aksine gizliliğe erişim kolaylaşırsa ve farkındalık oluşursa bu herkesin yararına olur.

Video linki bıraktım ve ek olarak daha önceden de gördüğüm bir şeyi söyledim kaynak bırakıyorum burada Mozilla kullanan arkadaşlar da geldi ve insan gibi iletişim kurup kaynaklara bakarak şahsi görüşlerini belirttiler bir de size bakalım;

Şu adama bakıp yorum yapan insanlardan nefret ediyorum.

Direk bir nefret söylemiyle giriş söz konusu yazık gidin kendinize stres atacak başka bir yer bulun ve burada işini görmeye çalışan insanlara engel olmayın.
Bu bir savaş değil kardeşim, ne düşmanı?

Kardeşim Google ne satıyor data Firefox ne vermiyor? Data ee?

Attığınız videoda iddianızı destekleyen hiçbir kanıt yok.

Şu adama bakıp yorum yapan insanlardan nefret ediyorum.
Çünkü doğru . Her gördüğüm Can Değer izleyicisi saçma sapan görüşlerini bana karşı savunmaya çalışıyor, sadece beni sinirlendirmekten başka bir işe yaramıyor.

Şahsi görüş değil mi bu?

@Rin2b varsayılan tarayıcı Google olunca ne oluyor? Varsayılan tarayıcıyı değiştirmek istemeyen insanlar Google kullanmaya başlıyor, Google da bundan data kazanıyor.

Google'un son amacı her firma gibi para. Data toplayıp bunu reklam için kullanmak ve reklam şirketlerine satmak sadece bu son amacı gerçekleştirmek için olan bir adımdan ibaret.

Kardeşim videoyu izlemediğinde belli 2-3 dakika arasında dediğimin aynısını diyor fonladığına dair ama diğer arkadaş aydınlattı senin gibi gelip olay çıkartacağına o fonlama başka tarz bir fonlamaymış.

İşte önyargılısınız beni de can değer izleyicileri gibi sandınız 5 yıllık bir Firefox kullanıcısıyım bende. çoğu videosuna bende sizin gibi katılmıyorum ancak bu videosu kafamı kurcalamıştı.

Hayır Google'un değil, önerilen ve önceden tanımlı arama motoru ayarlı olarak Google Firefox'a para veriyor. Zaten Ultra gizlilik için Firefox kullanılmaz, tor gibi tarayıcılar tercih edilir. Ama kutudan çıktığı gibi gizlilik sağlayan tarayıcı istiyorsanız Librewolf veya Brave kullanabilirsiniz.

Spotify için bellek kullanımı normal. Sitelerin kendi bellek tüketimleri tarayıcıdan bağımsızdır. Bazı sitelerin reklamlarını vb. engelleyerek bunu düşürmeniz olası. Ama ses, video, GIF ya da oyun oynatan bir sayfanın, yüksek bellek tüketmesi gayet normal.

İki tarayıcıyı kıyaslayasak olursam Chrome hız olarak çok daha iyi. Vivaldi halen bir sayfayı 10-15 saniyelik taramadan geçiriyor gibi geç açılıyor. Reklam engelleme özelliği yetersiz. Arayüzü günümüz tasarımlarına göre eski ve göz yorucu duruyor. Ayarlar menüsü ise kullanıcılar için fazla karışık ve çok dağılmış durumda.

Mesela gizlilik ayarlarını yaparken şu ayar nerede, bu ayar nerede diye uğraştırması falan yoruyor. Tabii basit kullanıcı için önemsiz gibi gözükebilir ama tarayıcıyı kastıran gereksiz ayarların da açık gelmesine yol açıyor. Başlangıçta sorduğu üç seçenek olayını denemedim. Ama acilen karmaşıklığı ve hantallığı azaltmaları lazım.

Bu sorunu çözmediği sürece Edge, Chrome, Brave ve Opera gibi tarayıcıların yanına dahi yaklaşamaz.

Kişisel tavsiyem Edge ya da Brave'i deneyin. Bence gelişimleri diğer tarayıcılara göre çok daha iyi. İleride Edge her kullanıcıya hitap eden bir tarayıcı. Brave ise aynı Firefox'un, Chrome'a karşı alternatif gizlilik sunması gibi ikinci sırayı alacağını düşünüyorum.

Google geliştirme konusunda yavaş ve gereksiz sadeliğe kaçıyor. Firefox ideallerini sürdürmeye çalışırken kararsız kalmış. Hız, kaynak tüketimi ve sitelerdeki sorunlarını çözmeye çalışıyor gibi bir hava vermiyor.

Gizlilik güzel bir şey ama olaya tamamen basit kullanıcı gözünden bakmanız gerekiyor. En büyük tüketici basit kullanıcı ve onun ihtiyacı olan şeyler sorunsuz, basit ve hızlı olması. Ne kadar çok kullanıcı o kadar fazla geri bildirim ya da geliştirme şevki diye de gider. Bu Vivaldi'yi direkt en geriye atıyor mesela. Detaylı ayarlarını görmezden gelirsek, tek avantajı sol menü olarak kalan bir tarayıcı. Opera'nın kan kaybettiği ve Brave'in de bu sol menü kervanına dahil olduğu yerde ne yapacak sizce?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…