Rehber Chrome'a uBlock Origin kurma yöntemi

haylex

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
441
Çözümler
3
Merhaba, geçenlerde uBlock Origin kurmayı denedim fakat kuramadım eskiden bir kullanıcının açtığı konuda uBlock Origin'in uzantı sayfasına gidip F12'den uzantıyı ekle düğmesini enable yapıp yüklüyebiliyordunuz fakat bunu denediğimde çalışmadığı için biraz kendi bilgilerimi kullanarak biraz da internetten araştırarak bir kurma yöntemini buldum ve bunu sizinlede paylaşmak istedim.

İlk olarak Release 1.65.0 · gorhill/uBlock bağlantısına gidip en alta inip uBlock0_1.65.0.Chromium.ZIP dosyasını indirin


Dosyayı indirdikten sonra WinRAR'dan bir yere dosyaları ayıklayın


Chrome arama yerine Chrome://flags/ yazıp entera basın ve sreach flag bölümüne gelip (Allow legacy extension manifest versions)'ı aratın ve ayarı enabled yapın


Ve son olarak Chrome arama yerine Chrome://extensions yazın ve entera basın sonrasında sağ üstden geliştirici modunu açıp sol taraftan paketlenmemiş öğeleri yüke düğmesine tıklayın ilk aşamadaki GitHub linkinden indirdiğimiz uBlock Origin'i hangi klasöre ayıkladıysanız o klasörü bulun ve bulduktan sonra klasörü seç'e tıklayın


Ve artık eklentimiz kuruldu bu yöntem biraz fazla uğraştırıcı olduğunu biliyorum fakat alternatif olarak uBlock Origin Lite'da kullanabilirsiniz fakat benim gibi uBlock Origin'i kullanmak istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • 1753567007910.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 42
Bu geçici çözüm. Bunlarla uğraşmak yerine Firefox geçin veya Chrome+Ubo Lite yükleyin. Brave yerleşik reklam engelleyicisi de iş görür.
 
Bu geçici çözüm. Bunlarla uğraşmak yerine Firefox geçin veya Chrome+ubo Lite yükleyin. Brave yerleşik reklam engelleyicisi de iş görür.

Hocam Brave engelleyicide uBlock Origin'den yardım alıyor diye biliyorum yanlış değilse. Brave falan destekliyor veya diğer Chromium tabanlı olanlar fakat bunlarda geçici maalesef.
 
Hocam Brave engelleyicide uBlock Origin'den yardım alıyor diye biliyorum yanlış değilse. Brave falan destekliyor veya diğer Chromium tabanlı olanlar fakat bunlarda geçici maalesef.
Filtre olarak evet kendi filtrelerinin yanı sıra Ublock originin filtrelerini de kullanıyor. Aynı zamanda mv2 desteğini devam ettireceğini söylüyor tabi ne kadar destekler orası bilinmez. Yani brave kullanıp ublock origin de kullanabilirsin ama yerleşik reklam engelleyicisi gerçekten işe yarıyor eklentiye ihtiyaç duymaz kullanan.
 
Eskiden kullanıyordum ama Lite ile çok farkı yok gibime geldi. Lite'dan devam
 
Chrome için AdGuard kullanıyorum. Bu aşamalar ile uğraşmak istemeyenler AdGuard kullanabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…