Marinero
Kilopat
Daha fazla
Dün fotosunu eklediğim mavi ekranı alınca, Recep Bey'in bahsettiği memtest uygulamasıyla test etmeye karar verdim. En son 2 sene önce memtesti 12 saat kadar çalıştırdığımda hiçbir hata almamıştım, dün ise önce bütün denemelerimde hata aldım. PC özelliklerimi aşağıdaki gibidir, bu sonuçlardan ne anlamalıyım?
Bilgisayarımın çalışmasında hiçbir sorun yok, ne oyun oynarken, ne internette gezerken, takılma, gecikme vb. hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar, hala da düzgün çalışıyor, uzun zaman sonra da ilk defa böyle bir hata aldım, bu sonuçları nasıl yorumlamalıyım sizce?
Bu sonuçlar RAM'lerimin kesin bozuk olduğunu ve değiştirmem gerektiğini mi gösteriyor? Bilgisayarımın başka bir parçasında da sorun olabilir mi?
- Chrome ile internette gezinirken aldığım hata.
- Memtest'i çalıştırdığımda aldığım sonuçlar. (Errors: 5 yazıyor, resimi kötü çekmişim. 6 testin 5'inden kalmış.
- Sonra, 1. slottaki RAM'i tek başına test ettim.
- Son olarak 2. ram'i tek başına test ettim. Bu RAM'de 6 testin 5'inden kaldı.
- Anakart: Asus M5A 99FX Pro R2.0
- İşlemci: FX-6300
- RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1600 DDR3
- SSD: 240 GB PNY CS2211
- Ekran Kartı: MSI HD7850 1 GB O.C Edition
- PSU: Corsair RM 750i
- Kasa: Corsair 400R
Bilgisayarımın çalışmasında hiçbir sorun yok, ne oyun oynarken, ne internette gezerken, takılma, gecikme vb. hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar, hala da düzgün çalışıyor, uzun zaman sonra da ilk defa böyle bir hata aldım, bu sonuçları nasıl yorumlamalıyım sizce?
Bu sonuçlar RAM'lerimin kesin bozuk olduğunu ve değiştirmem gerektiğini mi gösteriyor? Bilgisayarımın başka bir parçasında da sorun olabilir mi?