Hocam şu yazdırma olayını nasıl yapıcam ? Windows 10'u mu seçicem ilk seçenekte ? İkinci seçenekte de ISO dosyasını seçicem değil mi ?Berkay, bizi beklememenin sonuçlarını görüyorsun değil mi?Kolay çözümü olan birşeyi çıkılmaz dönemece sokmuşsunuz. Bir nişana katıldık 1 gün dinlenelim dedik sonuç bu
Neyse şimdi geri dönmek ile uğraşma çok vakit kaybedersin. Şimdi sana anlatacaklarımı eksiksiz yap kolayca ve kısa zamanda yeni sistemine hazır olacaksın.
İlk yapacağın şey:
1. UBCD ve GParted gibi bir live imajını indir farklı bir bilgisayarda. https://www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.7.8.exe
Bunu indirip boş bir belleğe imajı bu araç ile yazdır.
Bootable ettiğin bellek ile BIOS'dan boot edin. Live sistem açıldığında diskinin içeriğini görebileceksin oradan yedek alacağın dosyalarını belleğinde yer varsa belleğin içine at, yoksa farklı bir bellek vb. tak ona atarsın.
Elinde Win 10 hazır halde ise live sistemi yedek alıp kapatabilir, sonrasında Win 10 bootable edilmiş bellek veya DVD ile başlatıp formata istediğin gibi geçebilirsiniz. Bu kadar basit
Senin de başını bayağı ağrıttım ama yinede yardımcı olmaya çalışacağım. Live ISO indirmeni istemiş. Hocamın dediklerini veya Linux sürümlerini yazdırabilirsin. Hocamın dediği programların dosya aktarımında işe yaradığını ilk kez duyuyorum. Ben ihtiyaç halinde Ubuntu, Pardus gibi yazılımlar kullanırım.Hocam şu yazdırma olayını nasıl yapıcam ? Windows 10'u mu seçicem ilk seçenekte ? İkinci seçenekte de ISO dosyasını seçicem değil mi ?
Hocam dediğinizden pek bir şey anlamadım. Zaten ilk kez yapıyorum böyle bir işlem. Bakıyorum internetten bende hoca'da çevrimdışı oldu zaten. Yarına kaldı sanırım.Senin de başını bayağı ağrıttım ama yinede yardımcı olmaya çalışacağım. Live ISO indirmeni istemiş. Hocamın dediklerini veya Linux sürümlerini yazdırabilirsin. Hocamın dediği programların dosya aktarımında işe yaradığını ilk kez duyuyorum. Ben ihtiyaç halinde Ubuntu, Pardus gibi yazılımlar kullanırım.
Hocamın dediği programları hiç Live olarak kullanmadım. Beni de aydınlatırsa sevinirim. Ben Live olarak Ubuntu veya Pardus kullanıyorum. Veri kurtarmak ve aktarmak için ise Windows PE kullanıyorum. Windows PE pek önermem çünkü biraz zahmetli bir oluşturma süreci var.Hocam dediğinizden pek bir şey anlamadım. Zaten ilk kez yapıyorum böyle bir işlem. Bakıyorum internetten bende hoca'da çevrimdışı oldu zaten. Yarına kaldı sanırım.
Ohoo... İş hemen formata dönmüş yine.
Format CD'si varsa bu yöntemi bir dene istersen. Erişilebilirlik kısmından CMD'yi çalıştırdıktan sonra, daha önce de dediğim gibi aşağıdaki kodu gir.
Kod:net user administrator /active:yes
İlgili hesap aktifleşince, normalde kullandığın hesabının şifresini kaldır. Sonra normal hesabına girip CMD'yi aç. Ardından aşağıdaki kodu gir.
Kod:net user administrator /active:no
Daha sonra hizmetlerin hepsini aktif et. Sorunun büyük ihtimal çözülecektir. Ama senin hesabın Microsoft hesabı olduğu için çözülmeme ihtimali de var. Umarım çözülür.
Bu arada kardeşim kusura bakma... Dün akşam beni apar topar dışarı çıkardırlar kopcaz diye.
Sonuç: Belediye tesislerinde gözleme yedik.
Ondan dolayı daha yeni yazabildim...
Ben sorunun kaynağının zararlı olduğunu düşünmüyorum...@Selim C. hesabın şifresini kaldırması son derece güç olacaktır. Micorosft hesabından bahsediyoruz ama yine de başka hesap açmak gibi bir şansı var.
Ayrıca zararlı buraya doğrudan etki ediyorsa böyle bir şey mümkün değil.
Onları UBCD için kullanmanı önermiştim. Win 10 için Rufus kullanabilirsin.Hocam şu yazdırma olayını nasıl yapıcam ? Windows 10'u mu seçicem ilk seçenekte ? İkinci seçenekte de ISO dosyasını seçicem değil mi ?
Ben hala şunu yapmanda ısrarcıyım...
Ama illaki Live CD hazırlayacağım diyorsan anlatayım. Benim sana tavsiyem #Rufus'u indir. Merak etme aynı işlevi gören daha küçük ve basit bir program. (Şimdi diğerini fazla kullanmadığım için yanlış bir şey demeyeyim sana.)
Rufus'u indir. Kurmana gerek olmayan, portable bir program zaten. Senin tek yapman gereken USB kullanıyorsan USB'ni; CD kullanıyorsan da CD'ni takıp, programı açıp, aşağıda işaretlediğim yeri "ISO Yansıması" haline getirmen.
Eki Görüntüle 251635
En son ise "Başlat"a basman yeterli olacaktır. Kendisi otomatikmen hallediyor zaten.
Eğer bu programa (dolaylı yoldan da bana) güvenmiyorum dersen, biraz beklersen diğer programı da bir araştırıp, deneyeyim. Ardından sana anlatayım.