@sinyorseyfi @joaoeren7
Sorununuz RAM hızlarınızla alakalı. Eğer DDR5 anakartda 4 slota RAM takıyorsanız bu hatayı alırsınız. 2 RAM'ı çıkarın Dual yerlere kalan 2 RAM'ı takın sorununuz düzelecektir. Başıma geldiği için yardımcı olmak istedim.
16x2 2 adet RAM almıştım 64 GB oldu diye sevinmiştim 6000 MHz seçtiğimde hep reset atıyordu sonra 5200MHz'ye düşürünce düzeliyordu ama encode yaptığımda ya da oyun oynarken Chrome de sekmelerde bu hatayı alıyordum sonra araştırma yaptım 32x2 64 GB Dual channel aldım mükemmel performans alıyorum hiç hata almıyorum aylardır
32x2 RAM alacaksanız muhakak ama muhakak anakartın desteklediği RAM'leri alın aksi takdirde pişman olursunuz.
Kısacası özetlersek 8+8+8+8 16+16+16+16 tarzında DDR5 anakartlarda 4 RAM kullanmayın.
16x2 ya da 32x2 RAM kullanın daha iyi performans alırsınız
RAM'lerden hata alıyorsun
Başlat'a tıkla CMD yazan yönetici olarak çalıştır aşağıdaki kodu yaz entere bas.
reg add “HKLM\Software\Policies\Google\Chrome” /v renderercodeıntegrityenabled /t reg_dword /d 0
RAM'lerden hata alıyorsun
Başlat'a tıkla CMD yazan yönetici olarak çalıştır aşağıdaki kodu yaz entere bas.
reg add “HKLM\Software\Policies\Google\Chrome” /v renderercodeıntegrityenabled /t reg_dword /d 0
En son mayıs ayında BIOS güncellemesi geldi @joaoeren7 @bewpal isterseniz bir kontrol edin ve güncelleyin.
Intel i9 14900K kullanıyorum halen ve RAM'lerim 7200 MHz'de. XMP tweaked açık. İşlemci hatası da olabilir ama BIOS güncellemeleriyle düzelttiler güncellenmemiş BIOS'lu anakartlar işlemciye zarar verebilir. Şu an sıkıntı yok ama geneli işlemci ve DDR5 uyumsuzluğu sorunu anakartın desteklediği tam uyumlu RAM'ler almak lazım. Zamanında bu sistemde bende çok o hatalardan aldım.
garantiye yollayın o zaman.Vallahi ben girdim BIOS güncelledim olmadı RAM tarattım sıkıntı vardır diye o da olmadı ne yapacağımı şaşırdım garantiye götürsem ne yapacaklar da düzelecek yenisini istemeli miyim bilgisayarın sizce?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.