Chrome'da "STATUS_BREAKPOINT" hatası

joaoeren7

Hectopat
Daha fazla  
1633278684925.png

Arkadaşlar chrome://flags 'de bir şeyi yanlışlıkla kapattım artık yeni sekmelere veya Chrome'nin ayarlarına girmeye çalıştığımda bu hatayı veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

@sinyorseyfi @joaoeren7

Sorununuz RAM hızlarınızla alakalı. Eğer DDR5 anakartda 4 slota RAM takıyorsanız bu hatayı alırsınız. 2 RAM'ı çıkarın Dual yerlere kalan 2 RAM'ı takın sorununuz düzelecektir. Başıma geldiği için yardımcı olmak istedim.

16x2 2 adet RAM almıştım 64 GB oldu diye sevinmiştim 6000 MHz seçtiğimde hep reset atıyordu sonra 5200MHz'ye düşürünce düzeliyordu ama encode yaptığımda ya da oyun oynarken Chrome de sekmelerde bu hatayı alıyordum sonra araştırma yaptım 32x2 64 GB Dual channel aldım mükemmel performans alıyorum hiç hata almıyorum aylardır

32x2 RAM alacaksanız muhakak ama muhakak anakartın desteklediği RAM'leri alın aksi takdirde pişman olursunuz.

Kısacası özetlersek 8+8+8+8 16+16+16+16 tarzında DDR5 anakartlarda 4 RAM kullanmayın.

16x2 ya da 32x2 RAM kullanın daha iyi performans alırsınız

B760M-P DDR5 Anakartım var.
Kingston Fury KF556C40-32 ram var 4 adet. Toplam 128 GB. hepsi birebir aynı.
Profile - 1 5600 mhz çalıştırdığım zaman yazdıklarınıza benzer problemler yaşadım. Profile 2 5200 MHZ seçtim şu an stabil calisiyor testlerde de sorun çıkmadı. Aslında 4 slota takmak buna direkt sebep olmuyor dolaylı şekilde uyumsuz ram varsa o zaman sorun yaşatıyor anladığım kadarıyla. Bu deneyimim de belki faydalı olur birilerine.

RAM'lerden hata alıyorsun :)

Başlat'a tıkla CMD yazan yönetici olarak çalıştır aşağıdaki kodu yaz entere bas.

reg add “HKLM\Software\Policies\Google\Chrome” /v renderercodeıntegrityenabled /t reg_dword /d 0

Hocam ben sürekli bu hata ve status accus violation hatası alıyorum. Dediğiniz gibi RAM'lardan kaynaklı olduğu yazıyor. Her yerde bu yazdıklarınız bu diğer hataları da çözer mi?

RAM'lerden hata alıyorsun :)

Başlat'a tıkla CMD yazan yönetici olarak çalıştır aşağıdaki kodu yaz entere bas.

reg add “HKLM\Software\Policies\Google\Chrome” /v renderercodeıntegrityenabled /t reg_dword /d 0

Hocam ben bunu yaptım ancak işe yaramıyor breakpoint dışında status accus violation hatası da alıyorum vb hatalar da ben bir ara Trendyol'dan Office lisans aldım ama dolandırıcı çıktılar şifremi falan çalmaya kalktılar o zamandan beridir bu hatayı alır oldum sistemim i7-14700HX 16 GB RAM DDR5 5600 MHz (sonradan 64 yaptım) 4070 ekran kartı lütfen çözmeme yardım edin bütün her şeyi denedim ancak işe yaramıyor sıkıntım ne anlamış değilim.

Son düzenleme:
en son mayıs ayında Bios güncellemesi geldi @joaoeren7 @bewpal isterseniz bir kontrol edin ve güncelleyin.

İntel i9 14900k kullanıyorum halen ve ramlerim 7200 mhz'de. XMP Tweaked açık. İşlemci hatası da olabilir ama bios güncellemeleriyle düzelttiler güncellenmemiş bioslu anakartlar işlemciye zarar verebilir. Şuan sıkıntı yok ama geneli işlemci ve ddr5 uyumsuzluğu sorunu anakartın desteklediği tam uyumlu ramler almak lazım. Zamanında bu sistemde bende çok o hatalardan aldım.

Dosya Ekleri

• asdasdasd.jpg
    asdasdasd.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 11
En son mayıs ayında BIOS güncellemesi geldi @joaoeren7 @bewpal isterseniz bir kontrol edin ve güncelleyin.

Intel i9 14900K kullanıyorum halen ve RAM'lerim 7200 MHz'de. XMP tweaked açık. İşlemci hatası da olabilir ama BIOS güncellemeleriyle düzelttiler güncellenmemiş BIOS'lu anakartlar işlemciye zarar verebilir. Şu an sıkıntı yok ama geneli işlemci ve DDR5 uyumsuzluğu sorunu anakartın desteklediği tam uyumlu RAM'ler almak lazım. Zamanında bu sistemde bende çok o hatalardan aldım.

Vallahi ben girdim BIOS güncelledim olmadı RAM tarattım sıkıntı vardır diye o da olmadı ne yapacağımı şaşırdım garantiye götürsem ne yapacaklar da düzelecek yenisini istemeli miyim bilgisayarın sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı