Çözüldü Chrome'da tam ekrandan çıkmak için tuş ataması nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

her4_35

Centipat
Merhaba, biliyorsunuz ki Chrome üzerinden bir şeyi tam ekran yaptığınız zaman "ESC" tuşuna basılı tutarak tam ekrandan çıkabiliyoruz. Benim isteğim ise bunun "ESC" tuşu ile değil farklı bir tuş olması. Chrome üzerinden olmuyorsa ve farklı bir tarayıcıda oluyorsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Chrome.exe'ye sağ tıklayıp özellikler diyorsun.
Hedef kısmı kopyalıyorsun. aş.daki gibi bunu kopyalama cihazdaki exe'den kopyala.
"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

sonra masaüstünde sağ tık
1761163975791.png

Sonra açılan pencerede "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --kiosk YouTube
1761164076025.png

şeklinde yazıyorsun. Ben örnek olması için youtube'ı yazdım. Sen Boosteroid sitesini yaz. Sonra bu oluşturduğun kısayolu açarsan siteyi tam ekranda açacak. Açmadan önce açık chrome varsa kapat.

Tam ekranda açtığın chromedan çıkmak için CTRL+W kullanabilirsin. Tam ekrandan çıkmayacak chrome kapatacak. Bu şekilde dene bakalım istediğin olacak mı bu şekilde.
Ya da firefox varsa ondan oynayabilirsin. Tam ekrandan çıkmak için F11 kullanılıyor ESC nin işlevi yok onda.
F11 chrome da tam ekrana geçmek ve çıkmak için kısayol tuşu

ctrl+t : yeni sekme

ctl + shift +t : kapatılan sekmeyi açar. Eğer chrome da yanlışlıkla tüm sekmeleri kapattıysan yeni chrome açıp basarsan eski tüm sekmeleri açar.

ctrl + n : yeni pencere

ctrl + shift + n : gizli yeni pencere

ctrl + shitf + b : yer işaretleri çubuğunu göster/gizle
ctrl + tab : sağdaki sekmeye geçme
ctrl + shift +tab : soldaki sekmeye geçme
ctrl + w : sekmeyi kapatma
ctrl + shift + w : tüm sekmeyi kapatma
ctrl + e: arama çubuğuna otomatik imleci getirir ve gogleda arama yapmanı sağlar.

Benim kullandıklarım. Daha fazlası için

Son düzenleme:
Teşekkür ederim fakat benim sorunum bu değil altta bıraktığım fotoğraftaki gibi "ESC" tuşunu ya kaldırmak ya da farklı bir tuşa atamak istiyorum.
1761088739250.png

Biraz geç cevap olacak ama okulumuzda Boosteroid adlı bir uygulama var Chrome üzerinden açılabilen, onda oyun oynuyorum. GTA oynarken çok sık başıma geliyor.

Hedef kısmı kopyalıyorsun. aş.daki gibi bunu kopyalama cihazdaki exe'den kopyala.

1761163975791.png

Sonra açılan pencerede "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --kiosk YouTube
1761164076025.png

şeklinde yazıyorsun. Ben örnek olması için youtube'ı yazdım. Sen Boosteroid sitesini yaz. Sonra bu oluşturduğun kısayolu açarsan siteyi tam ekranda açacak. Açmadan önce açık chrome varsa kapat.

Tam ekranda açtığın chromedan çıkmak için CTRL+W kullanabilirsin. Tam ekrandan çıkmayacak chrome kapatacak. Bu şekilde dene bakalım istediğin olacak mı bu şekilde.
Ya da firefox varsa ondan oynayabilirsin. Tam ekrandan çıkmak için F11 kullanılıyor ESC nin işlevi yok onda.

Dosya Ekleri

• 1761163955535.png
    1761163955535.png
    396,5 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 2592162

Eki Görüntüle 2592163

Hocam işime yaradı ama bir süre sonra tekrar ESC ile kapanıyor ama yinede teşekkür ederim firefox üzerinden kullanmaya devam edeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı