Chromium OS yükleme

Baristkgz

Hectopat
Arkadaşlar bilgisayarımda Windows 7 ve Windows 10 yüklü. Ben bunların yanına bir de Chromium OS yüklemek istiyorum lakin bu iki Windows'un yanına yüklenir mi bilmiyorum. Sorun olur mu? Bir de yüklemek için ISO dosyası tarzı bir şey bulamadım. Nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Chromium OS´i kullanışlı kılan hiçbir özellik yok. İçerisinde sadece Chromium browseri yüklü geliyor ve sisteme dışarıdan başka bir program kurulamıyor. Uygulamalar bölümündeki yazılımlar da aslında browser eklentileri.

Chromium OS aslında Gentoo tabanlı bir GNU/Linux dağıtımı. Ancak zamanının çoğunu internette geçirenler düşünülerek tasarlandığı için özellikleri oldukça kısıtlı tutulmuş.

Benim tavsiyem GNOME kullanan bir GNU/Linux dağıtımı yükleyin. Gnome Look sitesinde çok güzel Chrome OS ve Chromium OS temaları mevcut. Onları yükleyebilirsiniz. Browser olarakta Chrome´u ya da Chromium´u yükleyebilirsiniz.

Bu sayede hem görünüm ve kullanım açısından bir şey kaybetmeyeceğiniz gibi istediğiniz başka programları da bir kısıtlama olmadan yükleyip kullanabilirsiniz.

Teşekkerler ancak gnome arayüzü kullanan dağıtımlar bilgisayarımda çok yavaş çalışıyor. Sistemim biraz düşük. İnternette takıldığım için daha çok chromium os istedim.

Teşekkerler ancak gnome arayüzü kullanan dağıtımlar bilgisayarımda çok yavaş çalışıyor. Sistemim biraz düşük. İnternette takıldığım için daha çok Chromium OS istedim.

İsterseniz PureOS dağıtımına bakabilirsiniz. PureOS hem GNOME kullanıyor, hem de düşük sistemlerde de rahat bir şekilde çalışabiliyor: https://www.pureos.net/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…