Çift analog çıkış ile çoklu monitör mümkün mü?

DonQuichotte

Megapat
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar;

İş yerinde, bir bilgisayara çoklu monitör kurmaya çalışıyorum, monitörlerin hepsi, sadece D-Sub (VGA, analog) girişe sahip.

ASUS BM6ad bilgisayarda, onboard olarak D-Sub ve DVI-ı var, ayrıca HDMI'da var ama sanırım konumuzla ilgili değil. Grafik yongası, Intel i5 4440 CPU üzerinde Intel HD Graphics 4600. BIOS'ta multi monitör desteğini etkinleştirdim.

İki monitörü, DVI-ı portuna D-Sub adaptörü taktığımda, açılış ekranı dahil, sürekli olarak her iki monitörde de aynı görüntü geliyor. Ancak grafik özelliklerinde de aygıt yöneticisinde de tek monitör görünüyor, Intel grafik ayarlarında, doğrudan D-Sub portuna bağlı monitörün modeli görünüyor ve çoklu monitör kısmı açılmıyor, uzatılmış masaüstünü seçemiyorum haliyle.

Intel'in sitesinde ve diğer pek çok kaynakta, 3'lü monitör bağlantıları için gerekli bağlantılar verilmiş ancak ikili monitörlerde hep analog+dijital veya dijital+dijital bağlantı olacağı varsayılmış. Bazı web sitelerinde, DVI-ı portu bulunmayan sistemlerde aktif VGA dönüştürücüsü ile çoklu monitör kurulumu yapılmış ama bu da yine analog+dijital sayılabilir.

Çok eski zamanlardan, NVIDIA ekran kartlarında, aklımda kaldığı kadarıyla bu durum gibi çift analog çıkışla çoklu monitör kullanılamıyordu, monitörlerden biri, dijital girişli olmak zorundaydı. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Elimde, çift analog çıkış verebilen AMD HD4650, HD3450, NVIDIA GF 6200 gibi bazı ekran kartları da var, ancak onları henüz denemedim.

Bu verilere göre sorum şu; ikisi de VGA olan çıkışlarla çoklu monitör kullanmak mümkün mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…