Çift bölge antrenmanı 5 güne nasıl sığdırılır?

zetnikov

Hectopat
Daha fazla  
Hafta sonlari salona gidemiyorum. Bazi mevzular var. Bana haftanin 5 gunu cift bolge antremani lazim, bacak omuz disarda kaliyor.

Tek bolge de yapmak istemiyorum, haftada 1 kas uyarimi yeterli gelisemem gibi geliyor.

Cift bolge cok mantikli geldi. Zaten hareket sayisi da guzel, hasar verebilirim, zamandan da tasarruf fakat cumartesi gitmeye zorluyor. Su an cumartesi pazar gidemem.

Kafalar karisik yani fikrinizi merak ediyorum.

Pazartesi gogus, arka kol.
Sali sirt, on kol.
Carsamba omuz, bacak.
Persembe gogus, arka kol.
Cuma sirt, on kol.

2 bacak, omuz disarda kaldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pazartesi göğüs, triceps ve omuz yapın, Cumartesi biceps sırt ve bacak yapın ve Çarşamba veya Perşembe günü off day yapın Pazartesi ve Cumartesi çok yorulursunuz ancak haftalık antrenmanın başlangıç ve bitiş günü olduğundan etkilenmezsiniz. Ayrıca 3 gün bacak çalışmaya gerek yok 2 gün yeterli.

Yani özetle program şöyle olmuş olacak:
Pazartesi: Göğüs, triceps, omuz.
Salı: Biceps, sırt.
Çarşamba: Bacak, omuz.
Perşembe: Off day ya da kardiyo.
Cuma: Göğüs, triceps.
Cumartesi Biceps, sırt ve bacak.
Pazar: Off day.

Konu sahibi hafta sonları gidemediğini belirtmiş.

Bacağı tek güne bırakıp, göğüs günlerine omuzu ekleyebilirsin.

Hocam 4 hareketten 12 hareket yapsa derman kalir mi fiye dusunuyorum. Bir de fullbody gibi bir şey oluyor sanki 2 saatten anca cikabilir miyim?

Fakat haftada 1 gunu bacaga ayirmak aşırı mantikli geldi bu fikride degerlendireceğim.

Sence haftanin her günu tek kas grubunu 1 defa cakissam bingelisim olur mu bu konuda ne diyorsun. Sen nasıl bincalisma yapiyorsun.

Arka kol için 4 harekete gerek yok. 2 ve ya 3 yeterli olur. Sadece bacağa bir gün ayırmak çok iyi olur. Yorucudur ama daha fazla hareket yapma konusunda rahat olur. Haftanın her günü tek kas grubunu çalışmak çok mantıklı bir şey değil bence. Kol bölgesinde çok fazla dinlenmeye gerek olmuyor. Bir kaç aydır sağlık sorunları sebebiyle spora gitmiyorum ama en son göğüs-omuz-arka kol, sırt - biceps, bacak olarak bölüyordum. Biceps eksik bölge olduğu için bazı idmanların arkasında 2 hareket biceps ekliyordum.

Dostum arka kolda 2 3 hareket yaparsam bu sefer psikolojik olarak ilerleyemicem hissine kapilip motivasyonum dusebilir.

Asagidaki sekil devam edersem 2. bacak omuz gelmezse neler kaybederim bu oonu hakkinda ne dusunuyorsun?

Pazartesi gogus, arka kol.
Sali sirt, on kol.
Carsamba omuz, bacak.
Persembe gogus, arka kol.
Cuma sirt, on kol.

Dediğim gibi, şu an en mantıklısı omuzu, göğüs gününe eklemek. Omuz haftada 2 kere ideal. Arka kol için 3 hareket yapabilirsin. Z bar ile sehpada çalışırsın son harekette, fazlasıyla aktive ediyor arka kolu.

Tamam kardesim deneyecegim fakat gogus omuz beni buyuk ihitmal sakatlayacaktir olmadi ctesi sabahin korunde salona gideceğim galiba teşekkürler ilgin icin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…