Öncelikle herkese merhaba geçmişte yurt dışından toplu bilgisayar bileşenleri alıp satmıştım elimde birkaç ekran kartı, power ve RAM kaldı. Ben de çift ekran kartlı bir kasa yapayım dedim. Anakart ve işlemci satın aldım ardından kendime oyun için şöyle bir sistem topladım.
AMD Ryzen 5 5600X 3,7 GHz 6 Çekirdekli İşlemci
MSI B550 GAMING GEN3 ATX AM4 Anakart
SanDisk SSD PLUS 1 TB Sata Depolama
AMD XFX GTR XXX Radeon RX 580 8 GB Ekran Kartı
Deepcool CC560 ATX Mid Tower Kasa
Asus VG248QG 24,0" 1920 x 1080 165 Hz Monitör
MSI GeForce GTX 1630 AERO ITX 4G OC Edition 4 GB Ekran Kartı
(2 x) Patriot Viper Steel 32 GB (1 x 32 GB) DDR4-3600 CL18 Bellek
KIOXIA EXCERIA G2 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME Katı Hal Sürücüsü
Apex AG-M 850 W 80+ Gold Sertifikalı Tam Modüler ATX Güç Kaynağı
SilverStone PF240 ARGB v2 2x12cm ARGB Fanlı Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Ancak donanım olarak parçalar uyumluyken iki ekran kartını aynı anda kullanmak istediğimde biri AMD diğeri Nvidia olduğu için Driver kurma konusunda hata aldım biraz araştırdığım zaman Nvidia için SLI AMD içinde Crossfire teknolojisini öğrendim şimdi sorulara gelecek olursak
1-) Elimdeki ekran kartlarını tek bir monitör ve oyunda aynı anda çalıştırma ve kullanmam mümkün mü?
2-) Yakın zamanda kasa toplayan bir arkadaşıma sorduğumda oyun için Nvidia SLI daha iyi olacaktır dedi ve öneri olarakta 2 Tane NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti (11GB) ekran kartı ile SLI yaptığında verim alabilirsin dedi sizce mantıklı mı?
3-) Ekran kartları için TR de malûm fiyat pahalılığını bilmeyen yok ortalama toplam 12-18k bütçe ile SLI veya Crossfire yapabileceğim Kart var mıdır?
4-) Driverları ekran kartlarını tek tek takarak sorunsuz kurup çalıştırabiliyorum ancak ikisini de tek monitör de kullanamıyorum kartlar arasında monitörden aldığım Display Ya da HDMI bağlantısı ile geçiş yapabilir miyim?
5-) Anakartı aldığımda sadece çift ekran kartı slotu var diye aldım yani iki ekran kartını da kullanmak istiyorum benim yerimde olsaydınız bunun için nasıl bir sistem yapardınız?
Ayrıca Anakartım için araştırdım ama SLI ve Crossfire desteği var mı bulamadım bilgisi olan varsa hepsini cevaplarsa çok sevinirim
Ek olarak varsa öneri ve fikirlerinizi bekliyorum :,)
AMD Ryzen 5 5600X 3,7 GHz 6 Çekirdekli İşlemci
MSI B550 GAMING GEN3 ATX AM4 Anakart
SanDisk SSD PLUS 1 TB Sata Depolama
AMD XFX GTR XXX Radeon RX 580 8 GB Ekran Kartı
Deepcool CC560 ATX Mid Tower Kasa
Asus VG248QG 24,0" 1920 x 1080 165 Hz Monitör
MSI GeForce GTX 1630 AERO ITX 4G OC Edition 4 GB Ekran Kartı
(2 x) Patriot Viper Steel 32 GB (1 x 32 GB) DDR4-3600 CL18 Bellek
KIOXIA EXCERIA G2 1 TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME Katı Hal Sürücüsü
Apex AG-M 850 W 80+ Gold Sertifikalı Tam Modüler ATX Güç Kaynağı
SilverStone PF240 ARGB v2 2x12cm ARGB Fanlı Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Ancak donanım olarak parçalar uyumluyken iki ekran kartını aynı anda kullanmak istediğimde biri AMD diğeri Nvidia olduğu için Driver kurma konusunda hata aldım biraz araştırdığım zaman Nvidia için SLI AMD içinde Crossfire teknolojisini öğrendim şimdi sorulara gelecek olursak
1-) Elimdeki ekran kartlarını tek bir monitör ve oyunda aynı anda çalıştırma ve kullanmam mümkün mü?
2-) Yakın zamanda kasa toplayan bir arkadaşıma sorduğumda oyun için Nvidia SLI daha iyi olacaktır dedi ve öneri olarakta 2 Tane NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti (11GB) ekran kartı ile SLI yaptığında verim alabilirsin dedi sizce mantıklı mı?
3-) Ekran kartları için TR de malûm fiyat pahalılığını bilmeyen yok ortalama toplam 12-18k bütçe ile SLI veya Crossfire yapabileceğim Kart var mıdır?
4-) Driverları ekran kartlarını tek tek takarak sorunsuz kurup çalıştırabiliyorum ancak ikisini de tek monitör de kullanamıyorum kartlar arasında monitörden aldığım Display Ya da HDMI bağlantısı ile geçiş yapabilir miyim?
5-) Anakartı aldığımda sadece çift ekran kartı slotu var diye aldım yani iki ekran kartını da kullanmak istiyorum benim yerimde olsaydınız bunun için nasıl bir sistem yapardınız?
Ayrıca Anakartım için araştırdım ama SLI ve Crossfire desteği var mı bulamadım bilgisi olan varsa hepsini cevaplarsa çok sevinirim
Ek olarak varsa öneri ve fikirlerinizi bekliyorum :,)
Son düzenleyen: Moderatör: