Çift ekran renk uyuşmazlığı

yagiz6

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopuma bağladığım 2. ekran ile dahili ekran arasındaki renk uyuşmazlığını nasıl en aza indiririm?

Kullandığım 2. ekran AOC 24G2AE, monitörün teknik bilgileri: 24G2AE/BK | AOC Monitors.
Dahili laptop ekranının teknik bilgileri: G531GU-AL012.

2. ekranın renk ayarlarını dahili tuşları kullanarak monitör üzerinden direk yapabiliyorum veya NVIDIA denetim masasını kullanarak da renk ayarlarını değiştirebiliyorum. Ancak dahili laptop ekranının renk ayarlarını sadece Intel Graphics Control panelinden yapabiliyorum. Ancak bu programda renk ayarı NVIDIA veya manuel tuşlar üzerinden yaptığım gibi değil, daha farklı bir ara yüzü var. Bu yüzden renk ayarlarını değiştirmede zorluk çekiyorum ve bazı ayarlar aynı olmasına rağmen çok farklı gözüküyor. Aynı zamanda bu programda user RGB gibi bir kısım yok. Red, Green, Blue renklerinin hangi seviyelerde olduğunu göremiyorum.

AOC olan ekranın renk kalitesi daha yüksek olmasına rağmen dahili ekranda renkler bana daha kaliteli gözüküyor. Beyazlar daha beyaz, yeşil ve kırmızı daha mat, net, doygun gözüküyor. Bu yüzden harici ekranı, dahili olana benzetmek istiyorum ancak dahili ekranın Red, Green, Blue renklerinin hangi seviyede olduğunu göremediğimden yapamıyorum bunu. Umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Nvidia ayarlarından 2 monitör içinde ayrı ayrı yapalirsin ,burda ev imkanlarında göz ile ayarlaman gerek, ayriyetten harici monitörün renk ayarlarını da kullanabilirsin. Sanırım başka da yapabileceğin birşey yok malesef.

Nvidia ayarlarında laptop ekranını bulamadım. Sadece 2. ekran gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı