Çift işlemci takılabilen anakart önerisi

BerkeT

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, çift işlemci takabileceğim içine 1 ya da 2X 3060 Ti takabileceğim bir anakart arıyorum. Bildiğiniz anakartları yazabilir misiniz? Ek olarak, Windows da problem yaşatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmak istediğiniz işlemci nedir? Ne amaçla kullanacaksınız? Biraz daha bilgi verin. İki işlemci destekleyen sunucu anakartları veya SLI kullanıma uygun birden fazla x16 slotlu anakartlar mevcut.

Kullanmak istediğiniz işlemci nedir? Ne amaçla kullanacaksınız? Biraz daha bilgi verin. İki işlemci destekleyen sunucu anakartları veya SLI kullanıma uygun birden fazla X16 slotlu anakartlar mevcut.

3060 Ti ekran kartını SLI olarak kullanamazsınız daha detaylı bilgi verin lütfen.

VMware kullanarak birden fazla sanal sunucu oluşturup bir oyunu sanal sunucuda çalıştırıyorum.
Temel amacım bu şekilde.

Tavsiyeleriniz nedir acaba?

Amacım tek sunucuda 100 üstü VMware sanal sunucusu oluşturup çalıştırmak ancak bunun içinde işlemci gücü gerekiyor.

Hangi oyun için istiyorsunuz bunu hocam? Ona göre öneride bulunacağım.

Hangi oyun için istiyorsunuz bunu hocam? Ona göre öneride bulunacağım.

League of Legends hocam.
1 GB RAM 1 çekirdek yeterli oluyor fazlasıyla.

Tek sunucudan minimum 100X yapmam gerekiyor.

League of Legends hocam.
1 GB RAM 1 çekirdek yeterli oluyor fazlasıyla.

Tek sunucudan minimum 100X yapmam gerekiyor.

Tahmin ettiğim gibi levelingbot calistiracaksiniz. Benim tavsiyem bilgisayar toplamak yerine sunucu kiralamaniz yönünde olur zira bu işlerin sağı solu belli olmuyor. 100 makine açsanız, aylık 800 hesap yapar. Onun hepsini satabileceginizin bir garantisi yok. Ayrıca 2x islemciyle toplayacağıniz sistemi ve harcayacaginiz elektriği vs de hesaba kattınız mi? Bunlar dışında proxy, captcha, lisans masraflarınız da olacak.

Bu masraflar konusunda problemim yok hocam. Bu şeyleri dert etmeyin
Normal şartlar altında tek CPU ile yaptırıyorum. Maalesef mantıklı olmuyor. Zira GPU olan sanal sunucu bulmakta o kadar kolay değil. Aşırı masraflı.
Her neyse bu konuya bağlanmadan,

Sizce öneriniz nedir?
2X işlemci için hangi anakartlara bakmalıyım?

Elimde 1500 watt Thermaltake PSU mevcut.
Anakart, işlemci, RAM gerekiyor.

5600 ve 32 GB RAM ile 35'e yakın makine aciyordum. 5800X/5900X veya 13900K/13900/13900KF ile yanına 64/128 GB RAM taktığınız zaman 60/70 arası makine açarsınız diye düşünüyorum en kötü ihtimalle. Belki daha fazla bile açarsınız, kullandığınız bota ve vmleri ne kadar iyi ayarladiginiza bağlı olarak. Çift işlemci bir tık gereksiz gibi. Ayrıca GPU için öyle güçlü bir şeye ihtiyacınız yok, 4790'nın iGPU'su bile iş görüyor. Hertzner'e bakabilirsiniz sunucu için yine aklınızda bulunsun.

32 GB tam ile nasıl 35 tane açtınız hocam?
O kadar minimal bir Windows kullanıyorum ki ona rağmen yetersiz kalabiliyor. Zira RAM miktarının üstünde bot açarsanız hesaplar mutlaka kda düşmesi yaşayacak ve ban yemeye başlayacaktır.
GPU için problemim yok neyse ki. Sadece ekstra kalitesiz bir güç kaynağı almadan sistemi büyütmek istedim.

2x1500 watt Thermaltake ile 200X Client çalıştırmak kötü olmazdı.

Ayrıca hertzner için bildiğiniz sunucu var mıdır?
Genel olarak fiyatların yüksek olduğunu gördüm. VMware ile düzgün bir şekilde sanallaştırılabiliyor mu hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…