Çift kanal RAM için MHz ve CL uyumu şart mı?

Akaju

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aylardır yeni bir RAM almak istiyorum fakat benim RAM'den artık üretilmemekte sanırım. Bu yüzden satılan bir yer bulamadım.

Bilgisayarımda;
MSI H110M PRO-VD anakart (2133MHz)
Ve.
HyperX Fury Black 8 GB RAM (2133MHz CL14) mevcuttur.

Çift kanal RAM'in sorunsuz şekilde çalışmasını istiyorum. Fakat uygun RAM'i bir türlü bulamadım. 1 adet HyperX Fury Black 8 GB RAM (2400MHz CL15) alsam, uyumlu bir şekilde çift kanal çalışır mı? Tavsiyeleriniz nelerdir.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

2133 MHz CL15'te çalışacaklardır. Kısacası birbirlerine darboğaz yapacaklar. Ama onun dışında bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Satıp yenilerini almam pek mümkün değil gibi şu an da. Aynı marka ve hafızaya sahip olsa bile aynı CL ve MHz'ye sahip olması gerekiyor diyorsunuz.

Dostum RAM model numarasını elde edebilme imkanın var mı? İnternetten user guide tarzı veriler mevcut ancak hangisi oldugundan emin olmam gerekiyor.

Dostum şöyle bir ürün buldum muhtemelen CL14 değerinde olmalı açıklamaya yazmamışlar arayıp sordurursan iyi olur.

Son düzenleme:
Satıp yenilerini almam pek mümkün değil gibi şu an da. Aynı marka ve hafızaya sahip olsa bile aynı CL ve MHz'ye sahip olması gerekiyor diyorsunuz.

Satıp yeni almak gibi bir durumun yoksa marka model hız CL değeri aynı olan bir bellek alıp denemen lazım.
Dediğim gibi her değeri aynı olan ama RAM'lerde kullanılan bellek çipleri farklı olan RAM'lerin bile çakışma ihtimali var.
Dual RAM'ler bu sorunu ortadan kaldırmak için ikili üretilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…