Çözüldü Çift Kanal RAM Tüm Oyunlarda FPS Düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Öncelikle sistemim:
R5 1400.
RX 5500 XT.
2x8GB Corsair 3000MHz RAM.
WD 500GB HDD.

Sistemde bütün oyunlarda FPS düşüşü yaşamam üzerine konu açmıştım daha önce, sorunun çözüleceğini umarak 1 tane daha RAM alıp çift kanal olarak çalıştırdım fakat hiçbir fark olmadı. Hala FPS düşüşü yaşıyorum.

Hocam işlemci ile ekran kartının darboğaz yapma ihtimali var. Isı değerleri performansı direkt etkiler. Değerleri paylaşırsanız daha net yorumlar gelir.

Hocam işlemci ile ekran kartının darboğaz yapma ihtimali var. Isı değerleri performansı direkt etkiler. Değerleri paylaşırsanız daha net yorumlar gelir.
Sıcaklıklar gayet iyi, sürücüler güncel, yeni temiz kurulum yapıldı. İşlemci darboğaz yapsa FPS 70 den 30-40 a çakılmaz. Nedir sıkıntısı anlayamıyorum. Sonunda parçalayıp satıp üstüne para koyup alacağım bir PS5 o olacak.

HDD'den bile kaynaklı olabilir. Sisteminize neden SSD almıyorsunuz?
Ayrıca bizi etiketleyip, ''Bunlar köşede kalsın'' demeniz hiç hoş değil. Askerlik arkadaşı mıyız ki bizimle oyuncakmış gibi konuşuyorsunuz? Laflarınıza dikkat edin.

Hocam az da olsa darboğaz var. Uyumlu sistemlerde GPU kullanımı, CPU kullanımının altına kolay kolay düşmez. Anakartınız destekliyorsa OC yapın.

Selamlar, Afterburner kurup RTSS ile oyun içi işlemci, ekran kartı, RAM kullanımını gösterebilir misiniz? Ayrıca işlemci çekirdeklerini tek tek gösterebilirseniz iyi olur çünkü toplam yüzde genelde pek bir anlam ifade etmiyor.

İkinci bir ihtimal olarak HDD'niz donma yapıyor olabilir bu arada. Windows 10, SSD için optimize edilmiştir.

Hocam az da olsa darboğaz var. Uyumlu sistemlerde GPU kullanımı, CPU kullanımının altına kolay kolay düşmez. Anakartınız destekliyorsa OC yapın.
İşlemci darboğazı yaşıyorum fakat nasıl bir darboğazsa zaten 40FPS aldığım oyun (AC Origins) bir anda 12FPS e düşüyor. Nasıl bir darboğazdır anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…