Çift M.2 SSD kullanmak

Lysanthier

Hectopat
Daha fazla  
GamingGenTR'den aldığım sistem aşağıda görseli vardır. Oyun oynamak için aldığım sistem depolama sorunu yaşamaktayım. 2nci M.2 SSD almayı düşünüyorum nelere dikkat etmem gerek? Farklı marka model ve boyuta sahip M.2 SSD takarsam sıkıntı olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-02-21-11-02-11-929_com.google.android.gm.jpg
    59,7 KB · Görüntüleme: 160
Hayır farklı takmak bir sıkıntı yaratmaz. O olay RAM'lerde geçerli.

Hayır olmaz. Bütçenizi belirtireniz tavsiyede bulunabilirim.

Selam,

Kılavuzuna baktım 2 adet M.2 SSD yuvası mevcut fakat boyut olarak ne kadar desteği var görüntüleyemedim. Sorun olmayacağını düşünüyorum ama yine de destek hattını arayıp maksimum kapasitede ne kadar desteği olduğunu öğrenmende fayda var. Bazı durumlarda maksimum kapasite fazlası olduğunda anakart tanımayabiliyor.

Şuanda işyerindeyim evdeyken bakarım

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...2000g-m-2-pci-express-3-0-fiyati,7359997.html
Hız farkı çok digil ama PCI express 4 var
Bunu almayı düşünüyordum
Sadece depolama amaçlı kullanacaksan o model olabilir ancak dikkat edilmesi gereken asıl husus, Yazılan Toplam Bayt (TBW) değeri. Eğer çok fazla yazma ve silme işlemi yapıyorsan TBW değerinin yüksek olması önerilir ki uzun ömürlü kullanabilesin. Örn: KC3000 modeli.

Kaynak: KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD Masaüstü ve Laptop PC’ler için Yüksek Performans - Kingston Technology

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…