GamingGenTR'den aldığım sistem aşağıda görseli vardır. Oyun oynamak için aldığım sistem depolama sorunu yaşamaktayım. 2nci M.2 SSD almayı düşünüyorum nelere dikkat etmem gerek? Farklı marka model ve boyuta sahip M.2 SSD takarsam sıkıntı olur mu?
Kılavuzuna baktım 2 adet M.2 SSD yuvası mevcut fakat boyut olarak ne kadar desteği var görüntüleyemedim. Sorun olmayacağını düşünüyorum ama yine de destek hattını arayıp maksimum kapasitede ne kadar desteği olduğunu öğrenmende fayda var. Bazı durumlarda maksimum kapasite fazlası olduğunda anakart tanımayabiliyor.
Kılavuzuna baktım 2 adet M.2 SSD yuvası mevcut fakat boyut olarak ne kadar desteği var görüntüleyemedim. Sorun olmayacağını düşünüyorum ama yine de destek hattını arayıp maksimum kapasitede ne kadar desteği olduğunu öğrenmende fayda var. Bazı durumlarda maksimum kapasite fazlası olduğunda anakart tanımayabiliyor.
Sadece depolama amaçlı kullanacaksan o model olabilir ancak dikkat edilmesi gereken asıl husus, Yazılan Toplam Bayt (TBW) değeri. Eğer çok fazla yazma ve silme işlemi yapıyorsan TBW değerinin yüksek olması önerilir ki uzun ömürlü kullanabilesin. Örn: KC3000 modeli.