Cift modem ağ kopması

barisjk7

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, çift modem yaptığından beridir internet kopmaya başladı gidiyor 5 saniye sonra geri geliyor internet yanlış bir şeyymi yaptım acaba Superonline ZTE modem kullanıyordum TP-Link aldım Ethernet kablosuna da onu bağladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, çift modem yaptığından beridir internet kopmaya başladı gidiyor 5 saniye sonra geri geliyor internet yanlış bir şeyymi yaptım acaba Superonline ZTE modem kullanıyordum TP-Link aldım Ethernet kablosuna da onu bağladım.
2.modemin ayarlarına girip. Dhcp yi kapatman lazım. Bir de ana modem 198.168.1.1 gibi bir ip ye sahip ise, 2.modemin ip sini bundan farklı yapman lazım. 192.168.1.23 gibi.. Bunları yapmazsan belli bir süre sonra aynı ip de çakışacaklardır ve dhcp yeni ip atayana kadar (5-10sn) internet kesilecektir.

2.modemin ayarlarına girip. DHCP'yi kapatman lazım. Bir de ana modem 198.168.1.1 gibi bir IP'ye sahip ise, 2.modemin IP'sini bundan farklı yapman lazım. 192.168. 1. 23 gibi. Bunları yapmazsan belli bir süre sonra aynı IP de çakışacaklardır ve DHCP yeni IP atayana kadar (5-10sn) internet kesilecektir.

Bağlantı kopması bu sebeptenmi oluyor yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı