Çift Monitör için 2. Ekran Kartı Gerekli mi?

KasimPasa

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Abiler aşağıda detaylarını verdiğim sistemime ikinci bir monitör taktım. Sadece masaüstünu teamspeak'i bir de EVGA Precision programını takip etmek için. Tabi iki monitörü hızlı bi şekilde kullanabilmek için oyunları penceresiz çerçeve modunda açmak gerekiyor, bu sayede oyunu durdurup mause'u sağa alınca diğer monitöre geçmiş oluyor. Ama penceresiz çerçeve modunda çalıştırdığım zaman biraz kasıyor. Yani FPS'te bi düşüş görünmüyor ama kamera hareketini (mesela dota 2 de kamerayı yürütünce) tekliyor görüntü. Bu durumu ortandan kaldırmak için, sadece masaüstünü "renderlemesi" için Nvidia G210 tarzı ikinci bi ekran kartı alıp, ikinci monitörümü ona bağlamayı düşünüyorum. Belki ilerde twich yayını da yapabilirim. Sizce ne yapmalıyım?

Sistem;
Anakart: MSI 970A Krait Edition
İşlemci: AMD fx 8350
Soğutma: Cool Master Nepton 120XL Sıvı Soğutma
Ekran Kartı: Evga GTX 970 SC ACX
Ram: Kingston Hyperx Savage RED 8gb (tek slot)
Sürücüler: OCZ 120 gb ssd & WD Blue 1TB
Ana monitör: Asus 21,5' VS229HA
Yan Monitör: Philips 18' 193V
Güç: FSP Hyper 700 serisi 700W

*Küçük bir dip not: 970 gta V testinizde 80 fps almıştınız siz, ben bu sistemde 60 fps alıyorum. Bişeyler yanlış olabilir mi? Ayrıca OC yapmaya çalıştığımda prime95 stress testinde 4.5 ghz'den sonra işlemci hızı stabil olmuyor. 100%'de 3 saniye 4.5 ghz de duruyor sonra 1 saniyeliğine 1.7 ghz ye düşüyor, sonra tekrar 4.5 ghz oluyor. PSU 'nun yetersiz olma gibi bi ihtimali olabilir mi?

Çok uzattım kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle çift ekran kartına gerek yok. Birini ekran kartından diğerini ise anakarttan bağlayabilirsin. İşlemcin FX olduğu için tek çekirdek performans baya düşük. Bu yüzden de daha az FPS alıyorsun. O anlık frekans düşürme ise muhtemelen işlemcin belli bi sıcaklığa ulaştığı için tehlikeli sıcaklıklara çıkmadan frekans düşürüyor. Kullandığın FX işlemcinin oyun performansı i3 6100' den bile geride bu yüzden FPS' in daha düşük oluyor. Eğer ileride yayında yapmayı düşünüyorsan o işlemciden kurtulmaya bak derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumunuz için teşekkürler. İşlemcinin bu kadar zayıf olduğunu bilmiyorudum. Alırken de bayağı araştırmıştım oysa ki Sıcaklık konusunda sıcaklığı takip ediyorum 50 dereceyi geçmiyor.
Ekleme: Anakartımda görüntü çıkışı yok.

Son düzenleme:
Pardon dikkat etmemişim FX' lerde dahili GPU yok o yüzden iki mönitörüde ekran kartına takmalısınız. Ayrıca 2. ekran kartı alacaksanız aynısı olmalı yoksa çalışmaz. Tek ekran kartı üzerinden bağlantı yaparsanız görüntüde dalgalanma gibi sorunlar oluşabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…