Çift monitör için ekran kartı mı işlemci mi önemli?

Shuenka

Attopat
Merhaba, hiç AAA Single Player oyun oynamıyorum. Oynadığım oyunlar genellikle işlemci tabanlı Valorant, CS2 veya LoL tarzı çok fazla sistem gereksinimi gerektirmeyen oyunlar. Halihazırda elimde zamanında 360Hz monitör ile birlikte kullandığım 5800x3D ve RTX3080 sistem mevcut. Eskisi kadar oyun oynamadığım ve bilgisayarda artık fazla vakit geçirmediğim için elimdeki sistemi satarak daha düşük bir sistem toplamak istiyorum. Genellikle işlemcinin daha önemli olduğu oyunlar oynadığımdan ve yazılımla uğraştığımdan dolayı işlemcinin GPU'dan daha iyi olduğu bir sistem toplamayı düşündüm.

Soruma gelecek olursak, R5 5500 ve RX570 bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat biraz araştırma yaptığım zaman R5 5500 sisteme 2. monitör ekledikten sonra donmalar başladı ve ekran kartı tarafında da benzer konular gördüğümden dolayı çift monitör kullanımın da GPU tarafında VRAM'ın ve yanılmıyorsam işlemci tarafında L3 önbelleğin öneminin büyük olduğunu anladım.

Şu anda 7800x3D ve RTX4090 sisteme bile geçebilecek imkanım var, sadece benim için yeterli olan sistemi gereksiz para harcamadan toplamak istiyorum. Bahsettiğim durumdan dolayı da Ryzen 5 5600 ve 1660 Super ikilisini kullanmayı düşünüyorum. İşim gereği minimum 2 monitör kullanacağım, belki 3'te olabilir. 1660 Super'in oynadığım oyunlarda minimum 144 FPS vermesi benim için yeterli ki gözlemlediğim kadarıyla rahatlıkla verebiliyor.

Çift monitör de sorun yaşar mıyım? Günlük kullanımda çift monitördeyken kasma/donma gibi sorunlar yaşamak istemiyorum. Tabii ki de 2 monitörden de aynı anda farklı oyun oynamayacağım ancak birisinden oyun oynarken diğerinden bir şeyler izleyebilirim.

Bir monitör LG 2560x1080 29" ultrawide olacak, 1.5k gibi bir şey sanırım, diğeri de muhtemelen 1080p normal 24" bir monitör veya yine aynı 29" olur.

Hocam ekran kartı monitörler için önceliktedir saygılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…