Çift monitör işlemciyi etkiler mi?

aşk sakızı

Hectopat
Bugün aldığım işlemcimi taktım, çift monitör kullanıyorum. Ekran kartımın ve işlemcimin sıcaklık değerleri gayet normal boştalar fakat görev yöneticisinden izlerken Google Chrome açıkken CPU kullanımının %100 olduğunu gördüm bir ara.
Hiç stabil çalışmıyor bazen %20'lerde seyir ederken durduk yere %50 hatta %70'lere çıktığını görüyorum.
Sebebi ne olabilir? Yardımcı olur musunuz? Yük bindirmedim, stok hali.

İşlemci: Ryzen 5 2600 6 çekirdek 3.4 GHz.
Anakart: B450-M'a Pro Max.
RAM: 8 GB 3200MHz.
Ekran kartı: GeForce GT730 2 GB 128Bit.
PSU: 500W.

Bugün aldığım işlemcimi taktım, çift monitör kullanıyorum. Ekran kartımın ve işlemcimin sıcaklık değerleri gayet normal boştalar fakat görev yöneticisinden izlerken Google Chrome açıkken CPU kullanımının %100 olduğunu gördüm bir ara.
Hiç stabil çalışmıyor bazen %20'lerde seyir ederken durduk yere %50 hatta %70'lere çıktığını görüyorum.
Sebebi ne olabilir? Yardımcı olur musunuz? Yük bindirmedim, stok hali.

İşlemci: Ryzen 5 2600 6 çekirdek 3.4 GHz.
Anakart: B450-M'a Pro Max.
RAM: 8 GB 3200MHz.
Ekran kartı: GeForce GT730 2 GB 128Bit.
PSU: 500W.

Bence işlemciden normalde çok yemez fakat senin ekran kartı kötü. Oyunda FPS yarıya bölünür. O yüzden bence yapmamalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer durum bende de var. Görev yönetisini açtığımda CPU %100 kullanılırken birden düşmeye başlıyor ve %1 ile %10 civarında seyrediyor. Windows'un bir hatası sanırım.

Bence işlemciden normalde çok yemez fakat senin ekran kartı çöp oyunda FPS yarıya bölünür o yüzden bence yapmamalısınız.

Neden insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz? Dostum ekran kartına biraz yük bindiricektir 2. monitörden Google vb şeyler açarsanız RAM kullancağı için biraz FPS düşer %50 FPS düşmez.

Orjinal boş bir Windows'ta arkada 150'den fazla işlem çalışır. Bu nedenle inişler çıkışlar her zaman mevcut, hangi program o an ne kadar işlemci gereksinimi duyuyor bakmadan bilemeyiz. Evet, görev yöneticisi ilk açıldığında %100 olup sonra düzelmesi ile ilgili bir problem var ama kimse dert etmiyor.

Bence işlemciden normalde çok yemez fakat senin ekran kartı kötü. Oyunda FPS yarıya bölünür. O yüzden bence yapmamalısınız.
evet biliyorum ekran kartı baya eski ve düşük kalıyor fakat oyun oynayan biri olmadığım için şu anda almaya ihtiyaç duymadım ekran konusunda bi sıkıntım yok, bilgisayar boştayken bile cpu kullanımın yüksek olması dikkatimi çekti..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı