Çift monitör kullanırken ana monitör YouTube ve Twitch'te donuyor

AwayFromTheWorld

Hectopat
Ana monitörüm video ve canlı yayında donma yapıyor.
2. monitöre sürüklersem donmuyor, çözemedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    34 KB · Görüntüleme: 29
Bilgisayarın tam özelliklerini iletebilir misiniz?
Aynı zamanda monitörlerin özellikleri ve kablo bağlantılarını nasıl yaptığınız konusunda detay verebilir misiniz? Daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olmaya çalışalım.

Ana monitör DisplayPort'a 2. monitör HDMI ile bağlı ekran ayarlarından ana ekran yaptığım monitör YouTube'da donuyor.
Özeliikle donmanın olduğu anlarda sistem yöneticinden durumkurmını açıp sistemin neresine yüklendiğine bakabilir misiniz? Aynı şekilde ekranların model ve çözünürlük bilgilerini verebilir misiniz? Bunun yanında kablo olarak ne kullanıyorsunuz. 4K görüntü aktarımlarında yüksek kaliteli kablolar önerilir. Eğer 10bit destekleyen bir monitör kullanıyorsanız sistem görüntü oluşturmakta zorlanıyor olabilir.

Özeliikle donmanın olduğu anlarda sistem yöneticinden durumkurmını açıp sistemin neresine yüklendiğine bakabilir misiniz? Aynı şekilde ekranların model ve çözünürlük bilgilerini verebilir misiniz? Bunun yanında kablo olarak ne kullanıyorsunuz. 4K görüntü aktarımlarında yüksek kaliteli kablolar önerilir. Eğer 10bit destekleyen bir monitör kullanıyorsanız sistem görüntü oluşturmakta zorlanıyor olabilir.

İkisi de 1080p de sistem yönetisinden neye bakacağım onu anlamadım.

Ana ekran olmayan monitöre çekinçe donma olmuyor burası mantıksız geliyor bana :D

Dosya Ekleri

• Screenshot_10.png
    Screenshot_10.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 29
İkisi de 1080p de sistem yönetisinden neye bakacağım onu anlamadım.
İkinci monitörünüzden normal yaptığınız işlemleri açın.
Ana monitörünüzden Youtube ve Twitch ugulamalarını açın.
Ardından ikinci monitörünüzde görev yöneticisini açın ve performans sekmesine gelin.
Youtube donduğu anlarda görev yöneticisine bakın. İşlemci, ram veya ekran kartlarında (GPU) normalden fazla kullanım hatta %100 kullanım olma durumu var mı? Bunu kontrol edin.

Ana monitörünüz ASUS ROG STRIX ise yüksek yenileme hızından dolayı donma yaşıyor olabilirsiniz Görev yöneticisi kontrolü sonrasında çözüm düşünelim

Donma yokken CPU %10 GPU %6 RAM %40 sabit.
Donma varken CPU anlık fazla yükselebiliyor %25 Max %40 oluyor GPU %10 15 değişiyor RAM yine %40 sabit.

Bir de ek olarak eğer mesela iki ekrandada YouTube açıksa donmuyor ancak diğerinde açık değilse o zaman donuyor twitchdede YouTube'da da böyle.

Tek ekrandada hiç problem olmuyor
Sistemde şöyle
3900x
a770
2x 16 ram

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı