Çift monitör sistem buga girdi

Merhaba.
Sistem özelliklerim;
Ekran kartı: GTX 750 Ti 1GB Gigabyte.
İşlemci: Quad Core Q9550 2.83 GHz.
RAM: 4 + 4 8 GB 1333MHz.
Anakart: ECS G41t- M7.
PSU: Cooler Master 400W 80+

1.ekran (sorun yaşadığım): Samsung SyncMaster 940bw [1440x900 75Hz]
2.ekran: HP S2031a [1600x900 60Hz]

Ben normalde 1. ekranı aktif bir şekilde kullanıyorudum. Daha sonrasında boşta kalan 2. ekranıda eklemek istedim. Normal bir şekilde çalıştı. İki monitör de canavar gibi en ufak bir sorun yok. 1 hafta kadar hiç sıkıntı olmadan kullandım sonrasında üçlü priz ihtiyacından 1. monitörü 2 gün boyunca kullanmadım. Ve şimdi monitörü tekrar bağladım ve 1. ekranım BIOS ekranında çalışıyor Windows 10 logosu gidene kadar sorun yok sonrasında uyku moduna geçiyor. Bilgisayar çalışıyoken uyuyor anlayacağınız. Ama 2. monitör düzgün bir şekilde çalışıyor.
-------------------------------------
Denediğim şeyler!
-Birçok kez monitörleri tak çıkar yapmak her türlü giriş kablolarını değiştirerek tekrar tekrar denemek X
-Ekran kartı driverını silip temiz kurulum yapmak X
-Windows + p tuşuna basıp " yansıt" "yinele" gibi seçenekleri denemek X (denediğim zaman algılamadığı bir monitörü bu şekilde kullanamazsın diyor)
-İki monitörü de çıkarıp sadece 1. monitörü takmak X (yine aynı Windows logosundan sonra uyku moduna geliyor.)

Önemli bilgiler!
-1. monitörü sadece bir yol ile başlatabildim. O da 1. ve 2. monitörün görüntü kablolarını aynı anda 2. monitörün iki soketine de bağlayıyorum. Daha sonrasında bir tanesini çıkarıp 1. monitöre bağlayınca "ekranı yansıt veya genişlet" seçeneklerini kullanarak 1. monitörü hayata döndürebiliyorum.
Buraya kadar tamamız değil mi şimdi şu an iki monitör de çalışıyor. Fakat şimdi şöyle bir sorun var.
-1. monitör BIOS ekranında açık durabiliyor demiştik. Oradayken menü tuşuna bastım ve monitörün (640X 480 60Hz) çözünürlük ve hızında olduğunu gördüm.
-İlk maddede belirttiğim sorun da bu. Ben bu kargaşa ile 1. monitörü hayata döndürdüğüm zaman 1. monitör kendisini 2. monitör sanıyor. Yani aynı özellikleri gösteriyor.
- Kısaca 1. monitörün özellikleri [1440x 900 75Hz] demiştik fakat bu hayata döndürme işleminden sonra 2. monitörün özelliklerini kullanmaya başlıyor yani [1600x900 60Hz]

Çok garibime gitti ve işin içinden çıkamıyorum.
Acil yardımınıza ihtiyacım var.
Şu an 2. monitör sorunsuz çalışıyor.
Ama tek başına 1. yi taktığım zaman çalışmıyor.
Ve 2. monitör pazartesi günü benim elimden gidiyor benim bu 1. monitörü acilen çalışır hale getirmem lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı