Çift monitörde ekran kartı ısınma sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, RX580 8 GB Nitro+ SE ekran kartıma AOC G2260 (75Hz DP kablosu ile) ve Exper 20" (60Hz HDMI to VGA) monitörleri taktım, tek tek kullandığımda sorun yok fakat, ikisini birden taktığımda yaklaşık 10-12 derece fark ediyor. Normalde 1-2 derece anca fark eder fakat 10-12 derece fazla geldi.

Merhabalar, RX580 8 GB Nitro+ SE ekran kartıma AOC G2260 (75Hz DP kablosu ile) ve Exper 20" (60Hz HDMI to VGA) monitörleri taktım, tek tek kullandığımda sorun yok fakat, ikisini birden taktığımda yaklaşık 10-12 derece fark ediyor. Normalde 1-2 derece anca fark eder fakat 10-12 derece fazla geldi.
Çok normal sen daha 1 ekran kullanmaya çalışırken 2 ekran ne demek ben çift ekranda 80 derece gördüm daha önce. Ayrıca ekran kartınızın soğutması kasanın konumundan veya içindeki fanın kalitesi ve koyuluş biçiminden hiç yoksa fansızlıktan dolayı aşırı normal durumlar. Düşürmek istersen önce bi fanlarına bak derim.

10-12 derece RX580 gibi bir kart için oldukça saçma bir değer. Sürücü ile alakalı bir sorun olsa gerek. Güncel ya da farklı, stabil bir sürüme geçmeyi deneyebilirsiniz.

Kasanızı ve soğutmanızı öğrenebilir miyim?

Kasa: NZXT S340 Elite
Fan: Wraith Prism fakat sorunumun bunlarla ilgisi yok ki, sorun sıcaklığın iki monitörü taktığımda bir anda yükselmesi. Çıkarttığımda eski değerlerine dönüyor.
Sıcaklık değeri boşta mı arttı?
Aynen mâlum havalar sıcak olduğu için boşta 39 derecelerdeyken 52 dereceleri gördü çift monitörde.

Oyunalarda da 60 üstünü görmüyordum fakat CS:GO'da çift monitörde 72'lere kadar çıktı. Ezbere bilgiyle, 72 derece iyi falan demeyin. Sorunum sıcaklığın fazladan artması yoksa ikisi de normal sayılabilecek değerler.

Kasa: NZXT S340 Elite
Fan: Wraith Prism fakat sorunumun bunlarla ilgisi yok ki, sorun sıcaklığın iki monitörü taktığımda bir anda yükselmesi. Çıkarttığımda eski değerlerine dönüyor.

Aynen mâlum havalar sıcak olduğu için boşta 39 derecelerdeyken 52 dereceleri gördü çift monitörde.
Dostum korkacak bir şey yok. Benim kartım boşta 60 dereceyi görüyor. ( 60Hz ekran, tek )

Ya arkadaşım kendin diyosun yine değerler iyi sen basbaya kullanımı neredeyse ikiye katlıyorsun ve yine de ısınmamasını mı bekliyorsun dedim ya ben çift monitörde 80 derece gördüm değerlerin iyi merak etme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı