Bir bilgisayarda çift monitör kullanıyorum. Bu çift monitörün bir ekranında masaüstü 1, bir ekranında masaüstü 2 olarak iki farklı masaüstü kullanmak istiyorum.
Bununla ilgili biraz araştırma yaptım ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
Bugün elime ikinci monitörüm ulaştı. İlkini HDMI ile ikincisini DP ile ekran kartına bağladım. Sorun kısmı olarak ise şöyle ben yeni aldığımı ana ekran olarak kullanacağım monitörde bir uygulama açtığım zaman bu ikinci monitörde de açılıyor ama ikinci monitörde herhangi bir görüntü yok sadece...
Bugün elime ikinci monitörüm ulaştı. İlkini HDMI ile ikincisini DP ile ekran kartına bağladım. Sorun kısmı olarak ise şöyle ben yeni aldığımı ana ekran olarak kullanacağım monitörde bir uygulama açtığım zaman bu ikinci monitörde de açılıyor ama ikinci monitörde herhangi bir görüntü yok sadece...
Yaşadığı sorun bu değil diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse sağ monitörde opera açtı ama sol ekranda opera açılmadı çünkü sağ ve sol monitörlerin masatüstü farklı. Bunu bende araştırmıştım ancak bir sonuç elde edemedim. Büyük ihtimalle sadece iki farklı bilgisayar ile bu yapılabilir.
Masaüstü 1 - Masaüstü 2 olayını zaten Windows Genişletilmiş masaüstü olarak çözdü. Sizin birbirinden bağımsız 2 görüntü istiyorsunuz bunun için tek çözüm birbirinden bağımsız boot edilen iki makina.
Doğru sanal masaüstü oluşturabilirsin bu arkadaşın attığı gibi. Bunun için CTRL + Win + D yaparak sanal masaüstü oluşturup, CTLR + Win + Sağ / Sol oklar ile bu masaüstleri arasında geçebilirsin. CTRL + Win + F4 ile de mevcut Sanal Masaüstünü kapatırsın.