Çift monitörde karıncalanma nedendir?

Daha fazla  
Monitör
Viewsonic VA2432-H, dell g2722hs
Arkadaşlar merhaba,
1.5 senedir ViewSonic VA2432-H monitörü kullanmaktayım. Birincil monitörüm olmak üzere yeni bir monitör aldım Dell G2722HS modeli. İki monitörü ayrı ayrı çalıştırdığımda herhangi bir sorun yok fakat çift monitör olarak kullanmaya başladığımda iki monitörde de karıncalanma oluyor. Bu karıncalanma kısa sürüyor fakat sık tekrarlıyor. HDMI kablolarını başka bilgisayarda denedim sorunsuz çalışmaktalar. Bu sorunun sebebi nedir? Dell monitörün güç kablosunu takarken cızırtımsı ses geliyor. İki monitörü aynı anda çalıştırırken elektriksel bir sorunla mı karşılaşıyorum yoksa ekran kartından kaynaklı bir problem olabilir mi acaba?

Sorunun yeni aldığım monitörle ilgili olduğunu düşünüyorum. Güç kablosunu takarken gelen ufak cızırtı sesi beni işkillendiren bir durum oldu.

İlk açıldığında benim ikinci ekran 20saniyeliğine karıncalanıyor. Sebebi anakarttan dolayı. (masaüstü)
Yok ara ara karıncalanma yapıyorlar ve resimde gösterdiğim gibi yeni aldığım ve birinci ekranım olan monitör böyle sorunu var

Ekran görüntülerini atarsanız yardımcı olabiliriz.

Dosya Ekleri

• sss.png
    sss.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 131
  • sss.png
    sss.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 114
Son düzenleme:
Sorun tek monitörde iken var mıydı bu sorun yoksa bu monitör alıncamı yapmaya başladı. Eğer sorun bu monitörü aldığınızda yaptı ise büyük ihtimal aldığınız monitördedir fakat bu test edin monitör bozukmu diye, eski monitörü çıkarıp yeni monitörü deneyin.

Sorun tek monitörde iken var mıydı bu sorun yoksa bu monitör alıncamı yapmaya başladı. Eğer sorun bu monitörü aldığınızda yaptı ise büyük ihtimal aldığınız monitördedir fakat bu test edin monitör bozukmu diye, eski monitörü çıkarıp yeni monitörü deneyin.

Hocam kusura bakma yanıt veremedim. Eskisini de yeni aldığımı da solo kullanarak test ettim. Solo kullanırken ikisinde de bir sorun olmuyor. Çift monitör yaptığımda ise problemler olmaya başlıyor. Bir abim ile konuştum ve prizle alakalı olabilir dedi. Kullandığım üçlüyü değiştirdim düzeldi gibi oldu 1 gün falan. Sonrasında tekrardan karıncalanmalar olmaya başladı. Ben sorunun duvardaki prizden kaynaklandığını düşünmeye başladım. Sen ne düşünüyorsun acaba fikrin var mıdır?

Hocam kusura bakma yanıt veremedim. Eskisini de yeni aldığımı da solo kullanarak test ettim. Solo kullanırken ikisinde de bir sorun olmuyor. Çift monitör yaptığımda ise problemler olmaya başlıyor. Bir abim ile konuştum ve prizle alakalı olabilir dedi. Kullandığım üçlüyü değiştirdim düzeldi gibi oldu 1 gün falan. Sonrasında tekrardan karıncalanmalar olmaya başladı. Ben sorunun duvardaki prizden kaynaklandığını düşünmeye başladım. Sen ne düşünüyorsun acaba fikrin var mıdır?

Biraz araştırma yapayım sana döneceğim 10-15 dakikaya yazarım.

Hocam araştırma yaptım fakat sizin yaşadığınız sorunu bir türlü bulamadım ama sorun büyük ihtimal ile priz ile alakalı priz yerlerini değiştir veya sorun şu da olabilir monitöre giden güç kablosunu iyice taktığınızdan emin olun. Eğer bu dediklerimi yapıp yine olmadıysa yazın ona göre bir şey diyeceğim.

Hocam araştırma yaptım fakat sizin yaşadığınız sorunu bir türlü bulamadım ama sorun büyük ihtimal ile priz ile alakalı priz yerlerini değiştir veya sorun şu da olabilir monitöre giden güç kablosunu iyice taktığınızdan emin olun. Eğer bu dediklerimi yapıp yine olmadıysa yazın ona göre bir şey diyeceğim.

Son düzenleme:
Biraz araştırma yapayım sana döneceğim 10-15 dakikaya yazarım.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Prizle ilgili bir şeyleri değiştirdikten sonra(usta çağırıp baktırmak ya da akıllı priz almak gibi) düzelmeleri sizinle paylaşacağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı