Çift monitörü VGA ve DVI ile kullanınca görüntü yırtılması

Galip Öztürk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Öncelikle size problemimi anlatayım. Elimde iki adet monitör var. Birisi Casper marka VGA çıkışlı monitör diğeri ise AOC marka DVI çıkışlı yeni bir monitör. Ben iki monitörü aynı anda kullanmaya çalıştığım zaman VGA monitörde sürekli görüntü yırtılması oluyor. Görüntü bir oraya bir buraya kayıyor sanki kabloda sorun var gibi. Önceleri böyle bir problem yoktu. Sadece ekran kartı hata verip ekranı karartıyordu. Bu problemi bilgisayarcıma sorduğumda ekran kartı bir analog sinyal birde dijital sinyal gönderirken sorun yaşıyor ve hata veriyor demişti. Bunun üzerine VGA monitörü çıkarıp tek monitöre döndüm ve sorun ortadan kalktı. Az önce tekrar çift monitör kullanayım deyip VGA monitörü taktım ve bu sefer en başta belirttiğim gibi görüntü sorunu yaşadım. Bu sorun acaba gerçekten analog ve dijital sinyaller karıştığı için mi oluyor yoksa ekranımda mı sorun var? Şimdi düşünüyorum mutlaka VGA+DVI çift monitör kullanan vardır. Acaba bu gibi sorunlar yaşayanlar oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada farklı kablo deneme, yazılım güncelleme vs. gibi birçok yol denedim ama sonuç alamadım. Eğer gerçekten sorunum analog ve dijital sinyallerin çakışması ise VGA monitör yerine yeni DVI monitör alıp iki tane DVI kullanıcam ama almadan önce sizlere sorayım dedim. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı