Çift PSU kullanmak

BakiTelli

Hectopat
Bu aparat hakkında detaylı bılgısı olan var MP? 500W isteyen sıstemım var. 400 + 250W PSU m var ne işlev görür acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 PSU tek kasada kullanmak için kullanılan çoğaltıcı. Pratikte kullanılıyor ancak güvenilirliği konusu endişeliyim kaldı ki iyi marka değilse PSU'larınız bileşenlere zarar verme ihtimali çok daha yükselten bir yöntem.

Bu aparat hakkında detaylı bılgısı olan var MP? 500W isteyen sıstemım var. 400 + 250W PSU m var ne işlev görür acaba?

Eki Görüntüle 596072
Youtube da Nejdet Delioğlu nu incele. Kendisi bu işlemi anlatarak yaptı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı kasaya ikisine de koyup ikisini de prizden çalıştırın adaptör kullanmayın daha sağlıklı olur.

Bütcem kısıtlı ve bir sistem topladım toplarken iyi güzel topladık kurduk fakat 12 pin ekran kartı bende çözüm olarak 6 pin Molex kablo aldım 2adet 4tane Molex geregi çıktı saten 1'ini SATA SSD kapıyor 1'ini de 4 fan 2 PSU var bu PSU'yu eklıyıp yapabileceğim bir şey var mı saten onerılenden gücü 50 100W düşük ona da yardımcı olur PSU birleştirme ile ilgili konular gormustum mesela bir PSU'yu sadece ekran kartına pin çıkısı olarak kullansak kısa devre ile açsak diğeride anakarta vs gitse önerilere açığım.

Öncelikli Not: Tavsiye edilmez.
Paylaştığın görselde tam olarak belli değil ancak, bir başka görseldeki görünümü bu şekilde ise olabilir.
Bunun haricinde, ekran kartına kullanacağın PSU için jump start deneyebilirsin. Aşağıdaki video da jump start ile bilgilendirme mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Jump start yöntemi ile iki PSU kullanmak istersen ekran kartına bağladığın PSU ilk olarak arkasından açıp sonra bilgisayarı açman gerekir.
Son olarak molex dönüştürücülerden falan bahsetmişsin, tüm bu anlattıklarımı bilgi paylaşımı adına yaptığımı ve sadece 500W güç ihtiyacı olan bir sistemde bu denemenin deneysel olacağını belirtmek istiyorum.

Bütcem kısıtlı ve bir sistem topladım toplarken iyi güzel topladık kurduk fakat 12 pin ekran kartı bende çözüm olarak 6 pin Molex kablo aldım 2adet 4tane Molex geregi çıktı saten 1'ini SATA SSD kapıyor 1'ini de 4 fan 2 PSU var bu PSU'yu eklıyıp yapabileceğim bir şey var mı saten onerılenden gücü 50 100W düşük ona da yardımcı olur PSU birleştirme ile ilgili konular gormustum mesela bir PSU'yu sadece ekran kartına pin çıkısı olarak kullansak kısa devre ile açsak diğeride anakarta vs gitse önerilere açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…