Çiftli priz akımda kayıp yaratır mı?

Lengthow

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Selam arkadaşlar. PowerLine adaptör kullanıyorum ancak modemin yakınında başka priz olmadığı için çoklayıcı ile kullanıyorum. Bu yüzden internet daha yavaş geliyor. Duvarı delmek de çok meşakkatli olur. Bu yüzden aşağıdaki görseldeki gibi bir çiftli priz almayı düşündüm. Ancak bu akımda kayıp yaratır mı ondan emin olamadım. Sizce bu tarz bir şey işimi görür mü yoksa sıva üstü bir priz çeksem daha mı iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet neden yavaş gelsin? Açıklayabiliri misiniz o kısmı.

@31147
PowerLine interneti elektrik tesisatı üzerinden taşıyor. Çoklu priz yüzünden interneti yavaş iletebilir. Doğrudan prize takılması tavsiye ediliyor.
@Lengthow
Sıva üstü fark yaratır mı emin değilim ama ihtimal var. Çoklu prize hangi ürünleri bağlıyorsun?

İnternet neden yavaş gelsin? Açıklayabiliri misiniz o kısmı.
Hocamın dediği gibi, Powerline adaptörleri interneti elektrik tesisatından taşıyor bu yüzden çoklu prize takınca daha yavaş internet oluyor. Direkt tesisattan gelen prize bağlamayı öneriyorlar.

Hocam modem ve şarjlı süpürgenin adaptörü takılı. Kullanılacağı zaman da ütü takıyoruz. Aslında düşününce sıva üstü ve ikili priz aynı mantık, sonuçta aynı kablo üzerinden geçiyor. Ama yine de emin olamadım.

@Lengthow
Çoklu sıva üstü prizin çok fark edeceğini sanmıyorum. Direkt takınca tam verim alabiliyor musun?
Deneyemedim hocam modemi çıkartmam gerekiyor onu direkt takabilmek için.

Şimdi uzun ethernet kablosu ile farklı bir odadaki prize taktım ancak yine 40-50 arası veriyor. Cihazda bir problem var herhalde. Ya da evin elektrik tesisatı eski olduğu için olabilir.

Son düzenleme:
Dostum bu priz sıva altı haberin olsun. Ayrıca internet kaybın saha dolabına uzaklığın ve altyapının durumuyla alakalı bir durum.

Hocam ayrıca prizi paralel bağlıyorsun.

Dostum bu priz sıva altı haberin olsun. Ayrıca internet kaybın saha dolabına uzaklığın ve altyapının durumuyla alakalı bir durum.

Hocam ayrıca prizi paralel bağlıyorsun.
Farkındayım hocam sıva üstü mü yapayım yoksa halihazırdaki prizi çıkartıp böyle bir şey mi takayım anlamında sormuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…