1-2 ay boyunca babam bıldırcın yumurtası yediriyordu bişey olmadı.Merhaba, çiğ yumurta yemek zararlı mı? İlk kez yedim, sadece sarısını. Bir sorun olur mu? Salmonella diye bir şeyden bahsediyorlar, yardımcı olur musunuz?
"Elbette hayır. Öyle olsa dünyada insan ırkı milyonlarca yıl önce tükenmiş olurdu.Merhaba, çiğ yumurta yemek zararlı mı? İlk kez yedim, sadece sarısını. Bir sorun olur mu? Salmonella diye bir şeyden bahsediyorlar, yardımcı olur musunuz?
Hocam gıcıklık olsun diye değil affınıza sığınarak söylemek isterim ama demirin sindirimi değil emilimi olacak. Onun dışında çok faydalı bir metin. Alıntılayan ellerinize sağlık."Elbette hayır. Öyle olsa dünyada insan ırkı milyonlarca yıl önce tükenmiş olurdu.
İlk insanlar tarımı keşfetmeden önce yüz binlerce yıl toplayıcılık ve avcılıkla hayatta kalmışlar. Age of Empires oynadıysan görürsün, ağaçlardan meyve toplanır, kuş yuvalarından yumurta çalınır ve çiğ olarak yenilir.
Aksine çiğ yumurta boğaza ve ses tellerine iyi gelir. Şarkıcılar yüzlerce yıldır çiğ yumurta içerler.
Her neyse az pişmiş çiğ sayılmaz zaten.
İdeal olan beyazı pişsin, sarısı katılaşmadan akışkan kalsın.
Çünkü çiğ beyazdaki maddeler yiyeceklerin sindirilmesini azaltan etkide. Nasıl et yediysen çay içme denir, çünkü çay etteki demirin sindirimini azaltır. Çiğ beyaz yumurta da öyle etki yapar.
Ama zehirli değildir, aksine yumurtayı pişirmeden çiğ şekilde içebilirsin. Tadı pişmiş olana göre daha kötüdür ama boğazına iyi gelir"
Bir konudan alıntılanmıştır.
Çiğ yumurta yemek zehirler mi?
Gece gece karnım acıktı dedim bari yumurta haşlayayım haşladığım yumurta çiğ gibiydi. Ziyan olmasın diye yedim şu an karnım biraz ağrıyor. Çiğ yumurta yemek zehirler mi?www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.