Çözüldü Cihazlara bulaşan "mal" virüsü nasıl temizlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ElonMusk

Decipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, evde bulunan bilgisiyara, konsoluma ve yüksek ihtimal çoğu cihaza bir virus bulaştı. Ne zamanki konsolumdan internete bağlanamıyorum bilgisayardaki antivirus yazilimi "virus engellendi: Mal" tarzında bir bildirim veriyor, ne yapmam gerek? Bu arada kullandigim antivirüs yazılımı Avast.

Çözüm
Avast 3 adet navegaki adı altında virus buldu, şu şekilde;
C:\Windows\System32\config\navegaki[1].exe
C:\Windows\System32\NTServer\temp\navegaki.exe
C:\Windows\System32\navegaki.exe

Eğer uygula butonuna basarsam dosyayı onarmaya deniyecekmiş, mümkün değilse karantinaya taşıyacakmış ve o da mümkün değilse silecekmiş, bu işlem bilgisayara zarar verir mi? @Recep Baltaş

Güncelleme:
Sanırım bu navegaki virusu bir reklam virusüymüş, yaklaşık 10 yıl önce komşu arkadaşım crackli Spider-Man oyunu indirmişti ve virüslü çıkmıştı, Internet Explorer'da reklam çıkıp duruyordu, galiba o virusun kalıntısı ve zararsız; risk alıp silmiyeceğim. Silmem gerekiyorsa lütfen buradan belirtin.

Güncelleme2:
Virus adware olarak geçiyormuş, 10 yıllık reklam yazılımı olduğuna emin oldum, problemimi bu virüs yaratmıyormuş.
Bugün, az önce, kullandığım MacBook cihazımda çok benzer bir bildirim ile karşılaştım.

Ekran Resmi 2022-06-23 19.51.16.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı