Çözüldü Çıkış aygıtı kulaklık seçildiğinde mikrofon sesi bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MuratHan43

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Trident Z RGB DDR4 4266MHz 4x16 GB İki Kit Şeklinde
Ekran kartı
MSI RTX 3090 Ventus 3X OC
Anakart
ASUS ROG Maximus XIII Hero Z590
İşlemci
Intel Core i9 11900K
Herkese merhaba. Oyun kaydı yaparken ve yasaklanmadan önce Discord, şimdi de Skype gibi uygulamalarda tuhaf bir problemle karşı karşıyayım. Sebebinin yazılımsal olduğunu düşünüyorum fakat bir türlü problemin kaynağını bulamadım. Sistemde anakartın arkasındaki 3.5mm portlarından bağlı 2.1 ses sistemi kullanıyorum. Bu "dahili" ses yongası sistemle USB arabirimi üzerinden haberleşiyor. Ayrıca 1more Spearhead H1007 model bir mikrofonlu kulaklık kullanıyorum. Bu kulaklıkta USB 2.0 arabirimini kullanıyor ve sisteme kasanın önündeki USB 3.0 portu üzerinden bağlı. Tüm güncellemeleri yapılmış Windows 11 24H2 kullanıyorum ve aynı şekilde tüm sürücüler ve anakart BIOS sürümü güncel.

Problem şu şekilde:
Sistemdeki varsayılan giriş aygıtı kulaklığın mikrofonu. Başka mikrofon yok zaten.
Eğer çıkış aygıtını 2.1 ses sistemini seçersem hiçbir problem olmadan haberleşebiliyor ve oyun kayıtlarında sesimi düzgünce kaydedebiliyorum. Fakat çıkış aygıtı olarak kulaklığı seçersem gayet düzgün şekilde ses alabiliyor olmama rağmen iletişim esnasında sesim karşıya bozuk gidiyor ve oyunlarda ne dediğim anlaşılamayacak kadar bozuk, kısık ve cızırtılı kaydediliyor. Enteresan bir şekilde Windows ses kaydedici düzgün bir şekilde kaydediyor. Nvidia Shadow Play üzerinden mikrofon kaydını kapatıp arkada Windows ses kaydedici ile sesimi ayrı kaydetmeyi denediğimde bu sefer Windows ses kaydedici de bozuluyor ve oyunu oynarken hissedilmese de video kaydına aşırı derecede frame drop giriyor. Problemin oyunla alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü yukarıda da yazdığım gibi iletişim uygulamalarında ve tarayıcı üzerinden Instagram sesli görüşmelerinde de bu problem mevcut.

Her türlü fikir, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Kulaklığın ses çıkış çözünürlüğünü varsayılan 24 Bit 96 Khz (96000 Hz) değerinden 16 Bit 48 Khz (48000 Hz) değerine düşürünce problem çözüldü. 24 Bit 48 Khz (48000 Hz) değerinde de mikrofon problemi çözülüyor fakat oyunda ve video kaydında FPS drop benzeri takılmalar oluyor.

Konu silinebilir.

Son düzenleme:
Yanıtınız için teşekkürler. Ben pes ettim artık. Uğraşmayacağım. Yeni bir bilgisayar toplamayı planlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…