CİMER üstünden Instagram'da yapılan bir yorum ihbar edilebilir mi?

okdsgn

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Designer (Tasarımcı)
Selamlar. Instagram üstünden tarafıma ender olarak sert hakaret yorumları geliyor. Bu tür yorumları polise söylediğimde de işleme almadılar. Daha doğrusu işleme almak istemediler. Benim de aklıma şu geldi. Ben 12 yaşın üstünde olduğum için bende CİMER var. Bu tür yorumları CİMER'e yazsam ilgilenirler mi? Yoksa ilgilenmezler mi? Bir de bu durum ne kadar mantıklı?

Uğraşmaya değmez hocam. Bu dünyada herkes birbirlerine küfür ediyor. En basiti takmayacaksın gülüp geçeceksin. Onların kendi saygısızlığı. Ama bu durumdan rahatsız oluyorsanız deneyin.

Uğraşmaya değmez hocam. Bu dünyada herkes birbirlerine küfür ediyor. En basiti takmayacaksın gülüp geçeceksin. Onların kendi saygısızlığı. Ama istiyorsanız yapın.
Hocam zaten bu durum ender oluyor da ben asla kendi değerlerime aile değerlerime hakaret edilmesini sevmem. Hatta Türkiye geneli sevmez. Tabi bazı kişiler bu durumu pek takmıyor. Ama gerçekten bu durum ile ilgilenirler mi CİMER'e yazsam?

Yani ailevi değerlere küfür edilirse ilgileniyorlar ama dava açman daha mantıklı.

Cimer bakmaz bunlara savcılığa gitmen lazım

CIMER sadece seni ilgilendiren konulara bakmaz, CIMER'de şikayet edeceğin kişinin devlet memuru (yani devlet çalışanı) falan olması lazım. Ya da devlete bağlı bir organı falan şikayet edersin anca.

@metehanaa , @GeForce GTX 1060 , @The Fallen Angel @SerdarT35
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Güncelleme:
Arkadaşlar ben Ekim ayı içinde iki tane (farklı kişiler için) CİMER şikayeti yoladım. Ama ikisinden de sonuç alamadım. Ekran görüntüsünde bulunduğu gibi şikayet yolladım. Bana gelen cevap kısaca 5690 Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Yönetmeliği 5/2d maddesindeki cevabı aynen verdiler. 11 Kasım günü yine ender olarak ailevi değerlere küfredilen bir yorum hakkında yasal işlem başlatmak istedim. Adliyeye gittim. Senin durumunda karakola gitmen ve ifadeni oraya vermen lazım dediler. Karakoldaki memurlar da bir keresinde böyle bir olay yaşandığı için yorumu ihbar etmek için oraya gittiğimden beni oradan tanıyorlar. Ondan dolayı ben yine CİMER'e yazdım. Ama bu sefer ChatGPT ile şikayeti yeniden düzenledik. Ve ilgili birime resmi yolla ulaşmasını sağlayacak kadar şikayet metni verdi. 11 Kasım'daki şikayetim kısa bir süre içinde EGM'ye ulaştı. Neredeyse 12 gün sonra beni karakoldan aradılar. "Bir CİMER müracaatınız var. Karakola gelmeniz gerekli" dediler. Aynı gün karakola gittikten sonra önce telefondaki adamı buldum. Ama adam elindeki CİMER şikayet metni bulunan kağıdı kaç tane polise gösterdi. Sebebi ise bu durum resmi suç ihbarı şekilde algılandı. Ondan dolayı benim CİMER yazısı bulunan kağıt 10 tane kadar polisin elinde dolandıktan sonra beni çocuk şube birimine aldılar. (15 yaşında olduğum için) Ve memurlar benim Eylül ayında ziyaret ettiğim karakoldaki memurlar ile aynılardı. Tabi bu memurlar İç Anadolu polisi olduğu için memurlar da İstanbul'daki memurlar gibi resmi dille konuşmadı kimi zaman. İfadem esnasında iki polis memurundan biri gerçekten agresif gözüküyordu. Ve "bu durumlarda CİMER'e yazma ortalık karıştı" gibisinden laflar etti. İfadem tam 1.5 saat sürdü neredeyse. Çünkü memurun dediği gibi gerçekten ortalık karışmıştı. Kaç yere telefon ediyorlar. 15 yaşında olduğum için benim davam otomatik adli talepli olduğu için bir tane barodan ücretsiz avukat tahsis edildi bana. Günümüz (dün) CİMER'den cevap geldi. "Hakaret suçundan adli tahkikat başlamıştır" diye.
Böyle bir durum yaşarsanız benim gibi CİMER'e yazmayın. Sizin dediğiniz gibi CİMER gerçekten şahsi konuları (özellikle de hakaret suçu) takip etmez. Benim yaptığım durum aslında CİMER'i hacklemek (yada doğru bir tabirle açığını bulmak) gibi bir şey yaptım. Sonra siz de benim gibi azar yemeyin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…