CİMER'den birisini şikâyet edersem avukat parası öder miyim?

LastikUsman

Hectopat
Daha fazla  
Bana ana avrat düz giren birisini şikâyet etmek istiyorum ama avukat masrafı vs. çıkar mı? 18 yaşından da küçük (17).

Cimer bu gibi durumlar ile ilgilenmiyor.

Ücret çıkarlıcağaını sanmıyorum. Bildiğim kadarı ile konuyu BTK'ya iletecekler sonrasında ne olur bilmem. Bu arada hangi platformda küfür etti?
BTK bir mahkeme mi yoksa kurum mu?

Bak bakalım ne yazıyor burada
Diyelim ki sen haklısın. O halde neden mahkemeler var?
Hakaret mahkemelerine asliye ceza mahkemeleri bakar.

Savcılığa veya emniyete gidip suç duyurusunda bulunabilirsin. Avukat tutarsan vekalet ücreti ödersin ama tutmak zorunda değilsin. Tabii tek başına bu işleri halletmen zor olur.

Ben dine hakaret eden bir youtube videosunu şikayet etmiştim. Önce karakola çağırdılar olayı anlattım görevli polis memuru da bunu yazıya döktü. En son şikayetçi misin ve davacı mısın diye soruldu. Ben de hayır dedim (uğraşmamak adına). Sonra da savcı zaten dava açılmasına gerek duymadı.

Yani demek istediğim CİMER bu şahsi hakaret konularına bakıyorsa seni de karakola çağırabilirler. Dilekçeyi oluşturursun dava açmak istiyorsan "şikayetçiyim ve davacıyım" diye sonda belirtirsin. Süreç başlar diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim arkadaşlar, açıkçası uğraşmaktan çekinmiyorum ama yeterli bilgim yok bu konularda başa çıkamayacağımı düşünüyorum. Teşekkür ederim herkese.

Hocam arkadaş size nerede küfür etti? Yani bunu dava etseniz bunlardan fazlaca var. Bence uğraşmaya değmez ki 18 yaşından küçük olduğu için cezası indirilir.

Dediğiniz olay şu şekilde işliyor.
Siz CİMER'e yazdınız. CİMER'den size iki cevap gelebiliyor. Birincisi konu cumhuriyet savcılıklarının kapsamında olduğu için cumhuriyet savcılıklarına müracaat etmeniz söyleniyor. İkincisi ise CİMER şikayeti adalet bakanlığına gönderiyor adalet bakanlığı da ikametgahınızın olduğu il savcılığına talimat verip soruşturma başlatıyor.
Diyelim ki ikinci seçenek oldu savcı sizin de karşı tarafın da ifadesini alıyor. Genelde takipsizlik veriliyor ama dava açılırsa ve karşı taraf beraat ederse karşı tarafın avukat vb masrafları size yükleniyor.
Elinizde sağlam bir delil yoksa hiç bulaşmayın derim.

Oturduğunuz yerdeki cumhuriyet başsavcılığına gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Avukat tutmanıza gerek yok. Başvurunuzu ve delilleri inceleyecek olan savcı, ilk olarak dosyayı uzlaştırma savcısına sevk edecektir. 30 gün içerisinde uzlaştırmacı atanır ve taraflara ulaşır. Ardından uzlaştırma müzakeresi başlar. (Uzlaşma sağlanamazsa dava görülür) Şüpheli 18 yaşından küçük olduğu için uzlaştırma görüşmelerine velisiyle katılır. Genelde uzlaştırma aşamasında şüpheli ve yakınları endişeli ve telaşlı olurlar. Uzlaşmaya meyil gösterirler. Uzlaştırma müzakeresinde sizden özür dilemesini ve/veya ilave bir edim talep edebilirsiniz. Uzlaşma sağlanırsa, şüpheli edimleri yerine getirdiği zaman cezadan ve sabıka kaydından kurtulur. Öte yandan, ekran ardından hiç tanımadığı birisine küfür edemeyeceğini de öğrenmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…