CİMER'e şikayet edilme durumunda hakaret davası açılır mı?

Akif.m

Hectopat
Daha fazla  
İlk olarak 17 yaşındayım ve bunu yaptığım içinde pişmanım her neyse. Instagram'dan bir kıza yazdım kızında neye güldüğünü neyi sevdiğini anlamak için Reels atıyordum. Bir tane dini post atmıştım sonra "cehennemde yanıcan" dedi bende "Arap masallarına inanmıyorum" dedim. Bana bir hakarette bulundu ve ben sinirlendim. Buna daha öncesinde SS aldığım dini postları attım ve bana "seni CİMER'e şikayet edeceğim" dedi asıl sorum şu bu durumda bana para cezası gelir mi? Yaptığımdan pişmanım ayrıca ailemin görmesini istemiyorum bu durumu kendim ifade verebilir miyim?

Burada suç yok kardeşim öncelikle için rahat olsun. 2. olarak da Cimer'e suç duyurusunda bulunulduğunda savcılığa gidin diyip başvuruyu reddediyorlar.

Burada suç yok kardeşim öncelikle için rahat olsun. 2. olarak da CİMER'e suç duyurusunda bulunulduğunda savcılığa gidin deyip başvuruyu reddediyorlar.

Abi sağ ol ancak para cezası falan umurumda değil asıl merakım ailemden bu yazışmaları uzak tutabilir miyim aşırı sağcı bir ailem var ve bu öğrenilirse bayağı sıkıntı yaşarım. Tek başıma savcılığa gidebilir miyim?

Bir şey olmaz.

Hocam gelip beni dövselerde sorun yok ben ailemin görmesini istemiyorum olurda savcılıktan aradılar diyelim gittik ailem zaten kesin ne yazmış falan bakar hani 18 olsam tek başıma hallederim çaktırmadanda yaşta kurtarmıyor.

Ailene gitmez rahat ol.

Dostum bu olayda bi şey yok şikayet etse bile ailene gitmeyi bırak sana bile gelmez. Genel olarak 2. sorunu yanıtlayım : yaşın 18'den küçük ise savcılık bir durumun olduğunda (şüpheli sıfatıyla) ailenin haberi olur.

İşte onu diyorum ailemin haberi olursa soracak bana ama dediğiniz gibi büyük ihtimalle ben boşuna stres ediyorum sağ olun iyi sosyaller diliyorum ❤ (eğer bir gelişme olursa buraya mesaj atarım)

Yanlış bilgi
Burada suç yok kardeşim öncelikle için rahat olsun. 2. olarak da CİMER'e suç duyurusunda bulunulduğunda savcılığa gidin deyip başvuruyu reddediyorlar.

Dostum yanlış bilgi vermişsin. Öncelikle gayet doğru demişsin hakaret vs yok diyerek.
CİMER üzerinden şikayet edip sonuca göre uzlaşmaya gidebilirsiniz, ayrıca gerekli hesabın kapatılması veya farklı durumda kaldırılması içinde gidilebiliyor.
Karşı taraf bu arkadaşı CİMER'e şikayet edebilir. Türk aile yapısını bozmak, insnaların dini inançlara hakkaret vs diyebilir. Böyle bir şikayet oluşturup gerekli paylaşımları kaldırıp üzerine arkadaşı uğraştırabilir.
(Şunu belirtiyim ben bu durumlardan şikayet edilmesi yok aile yapısı veya dine hakkaret gibi şeylere katılmıyorum, ben de dinsiz bir bireyim fakat karşı taraf ne kadar haksız olsa bile bunlar gösterek şikayet edip arkadaşı uğraştırabilir)
Arkadaş hakaret davası açmak yerine CİMER'e şikayet edip, gelecek sonuca göre avukatıyla uzlaşmaya gidebilir, aksi halde yaparsa arabuluculuk olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bir sorum var aradan 1.5 ay geçti bu süreç tam olarak nasıl işliyor çoktan gözükmemesi normal mi? e-Devlet üzerinden bakıyorum. Acaba şikayet etmemiş olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…