CİMER'e şikayet edilme durumunda hakaret davası açılır mı?

Kardeşim öncelikle başına bir iş gelmez kişisel olarak bir imada bulunmadikca fakat dini şaka içeren Reels'ler attigini soyluyorsun bunu yaparken dusunmeyip de ailen kizacak diye endiseleniyorsun bu tür şeyler hoş değil sağcı da olsan solcu da olsan milletin inandigi degerler ile dalga geçilmez, önce bunu düşün sonra ailenin sana kizma ihtimalini dusunursun.

Baştan aşağı yanlış bilgi vermişsiniz. Arabuluculuk özel hukuk yargısında olur. Uzlaşmaya gitmesi için Cumhuriyet Savcısının soruşturmaya başlaması, suçun uzlaşma kapsamında olması ve uzlaştırmaya göndermesi lazım. Ayrıca türk aile yapısını bozmak gibi bir suç yok mevzuatımızda. İçerik kaldırma diye de bir şey yok. Sulh ceza hakiminden erişimin engellenmesi talep edilir sulh ceza hakimi onaylar, Meta'ya iletilir Meta uygun görürse kaldırır. Kullanıcı adıma dikkat ederseniz, doğru bilgi verdiğimi anlayabilirsiniz.

Hocam bir sorum var aradan 1.5 ay geçti bu süreç tam olarak nasıl işliyor çoktan gözükmemesi normal mi? e-Devlet üzerinden bakıyorum. Acaba şikayet etmemiş olabilir mi?
Kardeşim için rahat olsun. Hakkında yapılan şikayet e devlette veya vatandaş uyapta gözükmez. Soruşturma gizli yürütülür. Hakkında şikayet olup olmaması önemli değil, herkes herkesi yalan yere şikayet edebilir. Burada mesele savcı önüne gelen dosyada SYOK veya KYOK kararı vermesidir. Suç olmadığı zaman SYOK yani ''Soruşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar'' verir. Bilen birisi olarak söylüyorum. Vatandaş değilim, avukat değilim. Geriye hangi hukuki meslek kalıyorsa o mesleği icra ediyorum Rahat ol.

Son düzenleme:

Dini Reels'ten kastım yanlış anlaşılmasın bir down sendromlu kardeşimiz namaz kılıyordu bağırarak onun dışında fotoğraf olarak bir yayıncıya birisi adını Allah olarak değiştirip bağış atarak yayıncıya hakaret ediyordu bende bunu attım. Ben kişisel olarak hakaret etmedim aksine o bana hakarette bulundu.

Büyük adamsın vesselam. Yardımların için tekrardan teşekkür ediyorum.

Öncelikle dantıltığım avukatın verdiğim bilgilerdir ve kendi kafamdan uydurmadığımı belirtmem gerekiyor avukatın beni yanlış bilgilendirdiğini ve sizin doğru bilgiler verdiğinizi varsayalım bilgilendiririm için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…