Çin arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bunca araba ömrünü tamamlayınca motorları dahil nasıl hurdaya atılıyorsa piller de aynı şekilde hurdaya atılacak. Belki ilerde geri dönüşüm bile olabilir. Teknoloji bize daha neler gösterecek göreceğiz.

Ncap testlerinde ne sonuç olacak
Bunların degerlendirilmesi için erken,
Batarya şu an soru işareti
Aktarım da ne sorunlar cıkacak daha erken
Zf, aisin, povershift, CVT'ye rakip olabilecek mi vs.
Degerlendirmek için uzun bir süre geçmesi gerekir diye düşünüyorum.

Pil dediğin kumanda pili gibi bir şey değil koskocaman kare icinde parçalar olan bir şey arabanın batarya ömrü bittiğinde cöpe atılmıyor icindeki parçalar değiştiriyorlar

10 yıl sonra bitecek teknoloji. 500-600 km menzil vaadedenlerin yaptığı otomobiller 300 kilometreden fazla gitmiyor. Adı sanı duyulmamış markalar 100 yıllık markalara rakip bile olamaz.
Senin lafına göre olmaz dünya üzerinde en yüksek ciro şuan teslada volkswagen 5. Sırada ve sonrasında diğer markalar geliyor elektrikli otomobillere bende karşıyım ama 2050 den sonra zaten bir tane bile enjeksiyonlu araç göremeyeceğiz.

Bence Çin sadece araba değil her konuda piyasayı alt üst edecek.
Etti bile zaten arabamda ki küllük bile prc üretim

Bence Çin sadece araba değil her konuda piyasayı alt üst edecek.
Etti bile zaten arabamda ki küllük bile prc üretim
Hocam renault clio dan ibaret değil ülkeye gelmeyen modellerden için renaultu kötüleyemezsiniz çok boş bir açıklama yapmışsınız.

Son düzenleme:
İyi de oldu almanları çok abartıyorsunuz. Volkswagen'lerin piyasası aşırı şişik. Adamlar mekanik zurna dürüm gibi el freni olan arabayı milyon liranin üstüne satıyorlar sen övüyorsun daha. Almanlara beş para vermem. Balya balya para alıyorlar iş özelliğe gelince her şey opsiyon. En basit şeyler dahi opsiyon. Gözü doymadı gitti almanların. Renault nereye batıyor? Türkiye de fabrikası var. Kolay kolay etkilenmez çinlilerden. Renault'un zaten kaç tane milyonluk arabası var.

Ülkeye gelmeyen arabalar seni beni ilgilendirmezki dostum ona bakılırsa mg spor araba üretiyor Renault'un her arabasından dah kaliteli.

Dostum batının markalarını kullanmaktan bıkmadın mı? Çinli markalar piyasada olmazsa batı firmaları tekel olur ve içimizden geçerler. Zaten geçiyorlar da şu an.

Ülkeye gelmeyen arabalar seni beni ilgilendirmezki dostum ona bakılırsa mg spor araba üretiyor Renault'un her arabasından dah kaliteli.

Dostum iyide Renault talisman senin film izledim onu bunu yaptım dediğin şeylerin aynısını yaptırabilir insana ya da austral gibi modeller siz küçük düşünüyorsunuz. Bu arada yurt dışı beni ilgilendiriyor

Elektrikli araç konusu günümüzün değil 20-30 yıl sonrasının kullanım teknolojisi olacaktır. O zamanlara gelindiğinde çok daha yüksek verimli piller ve şarj teknolojileri çıkacaktır. Ama o gün geldiğinde ayakta kalacaklar bugünden teknolojiye yatırım yapanlar olacaktır. Olayı böyle ele almak lazım.
Çinli araçların kalite olarak özellikle malzeme metalurjisi konusunda daha geride olduğu bir gerçek ama adamlarda zaten buna göre fiyat veriyor bir alman arabası 5 lira iken aynı klasmandaki Çin arabası 3 lira oluyor yani bunu bilerek alıyorsun zaten ya da almıyorsun bu tüketicinin kararı bunda gidip Çinli üreticileri suçlayamazsın. Bir şey ucuzsa ya pahalı yapan seni kazıklıyordur ya da zaten pahalı olandan daha düşük kalitede ürün satıyorsundur bu işin tabiatı bu şekilde.
Buradaki asıl mevzu kaliteli kalitesizde değil çinlilerin elinde muazzam bir iş gücü var ve işçilik fiyatları çok düşük. Avrupa'lı firmalarda çalışan personellerin çalışma hakları ve ücretleri Avrupa standarttın da olduğu için işçilik fiyatları çok fazla bu yüzden fabrikalarını Hindistan gibi ülkere kaydırmaya çalışıyorlar. Bu gidişle Çin yeni bir Amerika olacak bunu Amerika bile engelleyemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…